Uleiul de peste sustine inteligenta copiilor

Stiai ca ”ai puterea” de a-ti face copilul mai inteligent inca de cand se afla in pantecele tale?
Specialistii sustin ca inteligenta este o combinatie intre materialul genetic, alimentatie si educatie. Oamenii de stiinta sunt de parere ca ceea ce faci in timpul sarcinii poate avea la fel de mult impact asupra dezvoltarii creierului copilului si inteligentei viitoare, ca ceea ce faci dupa nastere. 
Dr. John J. Medina, un biolog specializat in dezvoltare moleculara, a dorit sa ajute noii parinti in eforturile lor de a ingriji o fiinta umana neajutorata. In acest scop, el a colectat cele mai recente descoperiri stiintifice despre elementele dovedite a fi de ajutor la dezvoltarea cerebrala a copiilor cu varste intre 0 si 5 ani si le-a publicat in cartea „Brain Rules for Baby”. 

Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste si sarcina sunt o potrivire perfecta, atat pentru copil cat si pentru mama.
Studiile arata ca, pentru dezvoltarea unui copil inteligent si sanatos, o nutritie buna in timpul sarcinii impune consumul, in special, de acizi grasi EPA si DHA care se gasesc in uleiul de peste. Cu toate acestea, 85% dintre femei sunt deficitare in acesti acizi grasi omega 3. Cercetarile arata ca doar 2% din femeile gravide au diete care raspund nevoilor lor de grasimi Omega 3 DHA si EPA iar restul de 98% raspund la mai putin de 18% din recomandarea de zi cu zi. Eficacitatea acizilor grasi Omega-3 este demonstrata de peste 15,000 de articole stiintifice. In ultimul timp, majoritatea specialistilor sustin ca uleiul se peste se poate folosi in siguranta in timpul sarcinii, alaptarii si la sugari. In perioada intrauterina, DHA performat de origine materna este incorporat in cantitate apreciabila in sistemul nervos al fatului, cu o acumulare fetala accelerata in ultimul trimestru de sarcina (30-45 mg/zi), fapt care impune un aportul dietetic matern minim de 200 mg DHA/zi.
Iata asadar, cateva  motive pentru care ar trebui sa introduci uleiul de peste in dieta ta:
  • Nivelul DHA influenteaza maturizarea si dezvoltarea cerebrala a fatului.
  • Se reduce riscul nasterii premature inainte de saptamana 34 cu 31% pentru sarcinile normale si cu 61% pentru sarcinile cu risc. Afirmatia a fost demonstrata de nenumarate studii care au aratat ca gravidele care au luat ulei de peste pe timpul sarcinii erau mai puti predispuse sa nasca inainte de termen.
  • Creste continutul de acizi grasi esentiali ai laptelui matern, lapte care se transmite de la mama la fat.
  • Se obtin efecte benefice in dezvoltarea acuitatii vizuale, a calitatii somnului, a activitatii motorii spontane. Este deja cunoscut faptul ca acizii grasi omega 3 sunt vitali pentru dezvoltarea acuitatii vizuale.
  •  Memorie mai buna, scor mai mare de rezolvarea a problemelor la copil.
  •  IQ mai mare al copilului.
  •  Risc semnificativ scazut de aparitie a diabetului de tip I la copil
  •  Exista o legatura cauzala intre concentratia DHA in perioada perinatala si performanta cognitiva si comportamentala ulterioara
  • Creste viteza procesarii informatiilor
  • Creste imunitatea.
Produsele traditionale islandeze,  precum Uleiul din ficat de cod sau Uleiul de peste Omega-3, de la Lysi, sunt disponibile atat sub foma de capsule cat si sub forma de prezentare lichida, sunt usor de administrat, au gust placut, sunt pure şi eficiente, fiind recomandate atat copiilor din primul an de viata, cat si adultilor si seniorilor.
Afla mai multe despre Lysi Islanda – Numarul 1 mondial in productia de Ulei din ficat de cod!

Scrie un comentariu