Beneficii pentru piele

Cel mai mare organ al nostru este pielea, iar aceasta se afla intr-un proces constant de reinnoire. 
Mostenirea genetica, inaintarea in varsta, dar si factorii externi - deshidratarea, alimentatia nesanatoasa, fumatul, poluarea, lipsa somnului, expunerea neprotejata la raze ultraviolete sau la frig, afecteaza producerea de celule noi si astfel pielea nu se mai regenereaza, se deshidrateaza si isi pierde elasticitatea. De aici si pana la aparitia primelor riduri nu mai este decat un singur pas.
Din fericire, exista solutii care sa incetineasca acest proces. 
In ultimii ani acizii grasi Omega-3 au fost recunoscuti ca nutrienti esentiali pentru sanatatea si frumusetea pielii. Pe langa prevenirea unor boli cronice, o dieta bogata in acizi grasi Omega-3 poate asigura mentinerea unui aspect frumos, tonic si tanar al pielii. 
Rolul si actiunea benefica a acizilor grasi Omega-3 sunt deosebit de importante si in terapia anti-imbatranire; astfel caracterul anti-inflamator pe care-l exercita acesti nutrienti ajuta la combaterea aparitiei premature a ridurilor, a celulitei si a pierderii elasticitatii pielii si la repararea tesuturilor acesteia. 
Numeroase studii au confirmat beneficiile aciziilor grasi Omega-3 in ameliorarea cearcanelor si a liniilor fine din jurul ochilor. Si mai mult decat atat, daca te supara acneea, afla ca, datorita efectului antiinflamator, acizii grasi Omega-3 cresc fluxul de sange in zonele cu probleme, sporesc gradul de hidratare a tenului, calmeaza iritatiile, reparand imperfectiunile tenului si dizolvand depozitele de grasime care blocheaza porii.
LYSI - Obiceiurile bune te mentin sanatos!
Grid  List