Beneficii in timpul sarcinii

Atat in perioada de ‪‎sarcina‬ cat si dupa nastere femeile au nevoie Omega-3!
LYSI Ulei din ficat de cod pentru copiiOmega-3 reprezinta caramizile de temelie ale formarii creierului copilului, iar acest proces se bazeaza pe rezervele mamei. 
Cercetatorii considera ca deficienta de Omega-3, in timpul acestei perioade de dezvoltare rapida, p
oate produce daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la dezvoltare mentala si psihomotorie intarziata a copilului.
Dupa cum am mentionat putin mai devreme, in aceasta perioada, fatul primeste necesarul de la mama, prin placenta, ceea ce face ca, in cazul in care ea nu-si asigura necesarul de Omega 3, sa fie afectata atat evolutia fatului, cat si sanatatea mamei.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, necesarul de acizi grasi nesaturati Omega-3 in timpul sarcinii este de cel putin 2,6 g pe zi. 
O alimentatie neadecvata, care nu-i asigura mamei necesarul de Omega-3, poate fi responsabila de degradarea starii sale de sanatate, precum si de depresia postnatala. 
Dar consecintele cele mai grave le suporta copilul, care, in cazul carentelor mai severe de Omega-3, poate suferi daune ireversibile asupra creierului si asupra sistemului nervos in ansamblul lui si disfunctionalitati psihomotorii si vizuale.‬
Aceste consecinte au fost evidentiate printr-un ansamblu de analize, corelate cu caracteristicile amanuntite ale dietei.
Perioada decisiva o reprezinta ultimul semestru de sarcina, in care creierul si retina au cea mai rapida dezvoltare.
S-a demonstrat existenta unei relatii directe intre aportul din timpul sarcinii si in timpul alaptarii de acizi grasi esentiali de tip Omega-3 si dezvoltarea functiilor psihomotorii si a IQ-ului.
Apoi, pe masura ce copilul creste, aportul corect al acestor acizi esentiali determina evolutia capacitatii de ascultare, de intelegere si de memorare, de imbogatire a vocabularului, dar si stabilizarea dispozitiei si combaterea depresiei.
Pentru mamicile insarcinate, o nutritie optima trebuie sa includa cu siguranta Ulei de peste islandez, pur, natural, iar pentru bebelusi Uleiul din ficat de cod pentru copii poate deveni unica sursa de vitamina D.
LYSI - Pentru copii si paritnti de nota 10!
 
Grid  List