Beneficii pentru copii

Studiile stiintifice au confirmat ca ceea ce mancam ne afecteaza modul in care gandim si ca atentia, capacitatea de concentrare si memoria sunt in directa legatura cu hrana furnizata creierului.
Administrarea uleiului de peste la copii, ajuta la dezvoltarea creierului, a retinei si, cel mai important, ajuta la dezvoltarea functiei cognitive; usureaza eruptia dintilor si formarea sanatoasa a oaselor, imbunatateste vederea, favorizand o dezvoltare armonioasa, viguroasa a intregului organism.
Cercetatorii considera ca deficienta de Omega-3, in timpul acestei perioade de dezvoltare rapida, poate produce daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la dezvoltarea mentala si psihomotorie intarziata a copilului.
Suplimentele alimentare cu ulei de peste, impulsioneaza dezvoltarea creierului la ‪‎copii‬‬, in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani – este si concluzia documentarului BBC “Child of our time”, realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie.
Studii stiintifice au aratat ca acei copii care au primit un aport suplimentar de acizi grasi Omega-3, au trecut cu brio testele de inteligenta, mult mai bine decat cei care au avut un deficit in dieta lor. Scolarii care au luat ulei de peste si-au imbunatatit capacitatea de concentrare si performantele scolare.
Se spune ca „Pestele este hrana creierului” iar cercetarile au confirmat ca acizii grasi polinesaturati Omega-3, hranesc intr-adevar creierul si-i cresc functionalitatea.
Obiceiurile bune se invata din copilarie si te mentin sanatos!
Grid  List