Uleiul de peste Omega 3 sustine sanatatea ochilor

Acizii grasi omega-3 sunt esentiali pentru sanatatea noastra, fara acestea corpul neputand functiona corect.

Daca celulele corpului si ale creierului nu au parte de acesti acizi grasi, esentiali pentru cresterea si functionarea lor, ii vor inlocui cu alte grasimi similare, care pot fi insa daunatoare.
Studiile au demonstrat ca uleiul de peste, bogat in acizi omega-3, mentine sanatatea ochilor si ajuta la dezvoltarea normala a vederii.

Omega-3 ajuta la dezvoltarea vederii la sugari. 
Acizii grasi omega 3, se gasesc in laptele matern, adaugandu-se si la unele formule de lapte pentru bebelusi.
Cercetatorii de la Harvard au publicat in jurnalul Pediatrics o cercetare in care au descoperit ca sugarii hraniti cu o formula de lapte completata cu DHA au prezentat o acuitate vizuala cu mult mai buna la 2 si 4 luni, in comparatie cu sugarii ce au fost hraniti cu o formula obisnuita fara omega 3.

Consumul de cantitati adecvate de DHA si alti acizi grasi omega-3 de catre gravide este de asemenea important in dezvoltarea normala a vederii infantile.
Cercetatorii canadieni au publicat un studiu in Jurnalul American de Nutritie Clinica, in care dezvaluiau ca bebelusii ale caror mame au consumat suplimente DHA incepand cu a patra luna de sarcina au fost mai putin predispusi la a avea probleme cu vederea si o acuitate vizuala sub medie la varsta de 2 luni, decat bebelusii ale caror mame nu au consumat suplimentele cu omega-3.

Omega-3 este benefic atat pentru sanatatea vederii  copiilor, dar si adultilor.
Mai multe studii au sugerat ca acizii grasi omega-3, prezenti in uleiul de peste, ajuta la protejarea ochilor persoanelor adulte de degenerarea maculei si de sindromul de ochi uscat.
Omega 3 protejeaza celulele fotoreceptoare impotriva stresului, a suprasolicitarii sau a modificarilor provocate de inaintarea in varsta.
Acizii grasi esentiali Omega 3 sustin buna functionare a glandelor si canalelor oculare, o drenare corecta drenare a lichidului intraocular si scaderea riscului de crestere a presiunii intraoculare si de aparitie a glaucomului. Afla mai multe:

Scrie un comentariu