​Uleiul de ficat de cod sprijina sanatatea persoanelor varstnice

Uleiul de ficat de cod este o sursa importanta de acizi grasi Omega-3 si de vitaminele A si D, venind astfel in sprijinul persoanelor varstnice.
Uleiul de ficat de cod Lysi este recomandat pentru protejarea impotriva pierderii vederii, dar si impotriva bolilor inflamatorii ale ochilor, cum ar fi glaucomul si degenerarea maculara asociata cu varsta. De asemenea, fiind bogat in vitamina D, uleiul de ficat de cod mentine oasele puternice si sanatoase. Nu in ultimul rand, datorita abilitatii uleiului de a reduce inflamatia, poate ajuta la ameliorarea durerii articulare in rand persoanelor care sufera de artrita reumatoida.  

Pe masura ce inaintati in varsta, este deosebit de important sa va mentineti oasele sanatoase.
Dupa varsta de 30 de ani, fiecare persoana incepe treptat sa piarda masa osoasa, iar acest lucru poate conduce la fracturi in viitor, mai ales in randul femeilor ajunse la menopauza. Uleiul de ficat de cod este o sursa excelenta de vitamina D si poate reduce pierderea osoasa asociata cu varsta, intrucat ajuta organismul sa absoarba calciul, acest mineral care este indispensabil pentru oase puternice. Studiile arata ca, atunci cand este insotita de o dieta bogata in calciu, administrarea unui supliment de vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod Lysi, poate atenua pierderea osoasa in randul adultilor si varstnicilor.
 
Uleiul de ficat de cod reduce durerea articulara si imbunatateste semnificativ simptomele artritei reumatoide.
Artrita reumatoida este o boala autoimuna care se caracterizeaza prin deteriorarea articulatiilor. In prezent, nu exista un tratament pentru artrita reumatoida, dar zeci de studii sugereaza ca uleiul de ficat de cod poate reduce durerea articulara si imbunatateste simptomele artritei reumatoide, cum ar fi rigiditatea si umflarea articulatiilor. De exemplu, in cadrul unui studiu, 43 de persoane au consumat zilnic o capsula de 1 gram de ulei de ficat de cod timp de trei luni. Principalele beneficii au constat in reducerea simptomelor artritei reumatoide, cum ar fi rigiditatea dimineata, durerea si, desigur, inflamatiile. 

O alta problema de sanatate care afecteaza numeroase persoane varstnice consta in pierderea vederii.
Mai precis, pierderea vederii afecteaza peste 285 de milioane de oameni din intreaga lume. Exista multe cauze care stau la pierderea vederii, principalele fiind glaucomul si degenerarea maculara asociata cu varsta. S-a dovedit ca acizii grasi Omega-3 si vitamina A din uleiul de ficat de cod protejeaza impotriva bolilor oculare. In urma unor studii efectuate pe animale, s-a constatat ca acizii grasi Omega-3 reduc factorii de risc pentru glaucom, cum ar fi presiunea oculara si afectarea nervilor. Dar uleiul de ficat de cod este foarte bogat si in vitamina A. In urma unui studiu efectuat pe 3502 de persoane cu varsta peste 55 de ani, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de vitamina A au prezentat un risc mult mai scazut de glaucom in comparatie cu cele care au consumat o cantitate foarte mica de vitamina A. 

Uleiul de ficat de cod este si foarte usor de integrat intr-un regim alimentar.
Lysi pune la dispozitie o gama ampla de suplimente in diverse forme, precum Omega-3 Ochi Sanatosi Lysi capsule, Ulei din ficat de cod natural – Lichid, Omega-3 + D Calcium – Capsule, Ulei din ficat de cod – Capsule si Omega-3 Lysi – Capsule. Nu exista orientari stabilite pentru consumul de ulei de ficat de cod, deci majoritatea recomandarilor se bazeaza pe niveluri sigure de acizi grasi Omega-3, vitamina A si D. Afla mai multe:

Scrie un comentariu