Tu stii cele 4 diferente dintre raceala si gripa?

Tu stii cele 4 diferente dintre raceala si gripa? 

Sezonul rece aduce cu sine o predispozitie mai mare la infectiile virale, in special la gripa si raceala. Cele doua afectiuni sunt adesea confundate deoarece, la prima vedere, prezinta simptome asemanatoare, insa este bine sa cunostem diferentele dintre ele.  

Raceala, numita si infectie virala a tractului respirator superior, este o boala contagioasa auto-limitata care poate fi cauzata de mai mult de 200 de tipuri de virusuri. Intrucat sunt atat de multe virusuri care pot cauza raceala si sunt noi astfel de virusuri ce se dezvolta in mod constant, corpul nu-si poate construi rezistenta impotriva tuturor. Din acest motiv racelile sunt o problema des intalnita si recurenta. De fapt, copiii cu varsta de gradinita si scoala primara pot trece prin 3 -12 episoade de raceala pe an, iar adolescentii si adultii trec in mod normal prin 2 - 4 episoade de raceala pe an.

Gripa este o infectie respiratorie transmisibila(contagioasa) cauzata de virusul gripal. In Europa gripa apare cu regularitate in epidemii anuale, in lunile de iarna. De obicei epidemiile de iarna afecteaza fiecare tara pentru una sau doua luni si dureaza, la nivelul continentului european aproape 4 luni. Pot aparea si infectii sporadice in afara sezonului de gripa, cu o incidenta foarte mica in lunile calduroase ale verii.
Incă de la debut, organismul oferă semnale distincte ce ajută la deosebirea acestor două tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp  măsurile corecte de combatere şi diminuare a simptomelor.

1. Durata de manifestare

Acesta este primul semn dupa care ne putem  orienta atunci cand vrem sa aflam daca suntem raciti sau prezentam mai degraba simptomele specifice gripei.

Evolutia racelii este treptata, in timp ce gripa se instaleaza brusc, agresiv, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort marit de a lupta impotriva gripei si imunitatea este pusa in pericol.

2. Febra

Este un simtom foarte important si indicativ al diferentei dintre cele doua. In cazul racelii, febra este medie (37,5 - 38°C), in timp ce in cazul gripei febra este puternica (38,5 - 40°C), si poate ajunge chiar pana la aparitia convulsiilor febrile. 


3. Tusea
Tusea asociata racelii dureaza atat cat va dura si raceala, in timp ce tusea ca simptom al gripei poate persista si cateva saptamani dupa ce restul simptomelor au disparut. Aceasta din urma, este o tuse uscata, fara expectoratii.

4. Dureri musculare
Racela nu este asociata cu durerile musculare, insa gripa da. In plus, in cazul gripei pot aparea stari de voma si chiar diaree, in timp ce in perioada unei simple raceli nu exista astfel de manifestari.

De retinut!

Gripele sunt mult mai agresive decat virozele respiratorii si au un potential crescut de a aduce complicatii si de a se raspandi! 

Gripa slabeste organismul, astfel incat senzatia de oboseala apare frecvent in acest caz. In cazul in care prezentati simptomele gripei, este bine sa luati masuri imediate, mai exact sa va prezentati la medic. Din acest punct, vaccinare antigripala nu mai este eficienta, de aceea ea trebuie facuta din timp.

Nu este recomandat sa tratam gripa dupa ureche si cu atat mai putin, sa luam antibiotice fara acordul medicului.
Printre complicatiile gripei se numara pneumonia, sinuzita, insuficienta respiratorie acuta si meningita.
Desi tratamentele prescrise se diferentiaza conform simptomelor pacientului, tipului de infectie respiratorie si in functie de modul in care tusea se manifesta, se recomanda ca adjuvanti produsele naturale.
IMMUNE MAX LYSI este unul dintre cele mai puternice mijloace naturale pentru combaterea racelii, a gripei si a oboselii.
  • IMMUNE MAX LYSI stimuleaza intens sistemul imunitar adult, datorita continutului bogat in alkoxigliceroli, fiind un remediu natural foarte pretios.
  • Cercetarile au relevat că alcoxiglicerolii se gasesc in maduva oaselor sanatoase si in laptele de mama, ei fiind substantele care ofera imunitate naturala in lupta contra infectiilor si in dezvoltarea sistemului imunitar.
  • Alkoxiglicerolii ajuta la refacerea tesuturilor, grabesc inchiderea ranilor de tot felul, inclusiv arsuri, leziuni si infectii, stimuleaza functiile sistemului imunitar, organismul devenind rezistent in fata bolilor si a conditiilor de mediu neprielnice; incetineste procesul de imbatranire, favorizeaza refacerea organismului dupa terapii dure, ca radioterapia sau terapia cu radiatii, favorizeaza refacerea sistemului nervos, avand efecte benefice impotriva oboselii; stimuleaza mecanismul de producere a leucocitelor si trombocitelor, are efect antioxidant, antibacterian si antimicotic.
Islandezii se bazeaza de secole pe puterea binefacatoare a resurselor naturale pentru a-si mentine vigoarea si forta de a rezista.
Un sistem imunitar sanatos sustine starea de sanatate, vitalitatea si rezistenta organismului.
LYSI - Fii rezistent! Bucura-te de sanatate!

Scrie un comentariu