Beneficii dovedite stiintific pentru Uleiul din ficat de cod
Uleiul din ficat de cod este un supliment alimentar foarte hranitor si este bogat in acizi grasi Omega-3, care prezinta multiple beneficii pentru sanatate – beneficii cu care studiile si cercetarile stiintifice incearca sa tina pasul. Haideti sa vedem impreuna ce au studiile medicale de spus in privinta consumului de ulei de ficat de cod.
Discutand despre acizii grasi Omega-3, acestia au un impact direct asupra sanatatii raspunsului imun si inflamator. Cand sistemul imunitar este declansat – de exemplu prin vatamare, prin alergii sau infectii – acizii grasi sunt eliberati din membranele celulare. Ca parte a raspunsului natural al vindecarii organismului, acesti acizi grasi sunt transformati in molecule. Acizii grasi esentiali Omega-3 sunt alcatuiti din doua tipuri diferite de acizi, si anume
EPA si DHA, care sustin raspunsul natural antiinflamator al organismului, deoarece sunt convertiti in molecule antiinflamatorii. O serie de cercetari stiintifice indica faptul ca uleiul din ficat de cod ajuta la reglarea naturala a raspunsului imun si la sustinerea sistemelor interne de reparatie care functioneaza ca raspuns la inflamatie.
Pe langa continutul bogat in acizi grasi Omega-3, uleiul de ficat de cod mai contine si vitaminele A si D, ambele oferind multe beneficii pentru starea noastra de sanatate.
De ce avem nevoie de vitamina D?
Carenta de
vitamina D are un efect direct asupra sanatatii sistemului osos dar si a sistemului imunitar, suprasolicitat oricum de conditiile extreme de mediu si, in special, de frig, deoarece multe dintre celulele implicate in raspunsul imunomodulator al organismului, in
lipsa vitaminei D raman in stare latenta.
De unde luam vitamina D in sezolnul rece?
In sezonul rece, expunerea la soare este deficitara si este imposibil pentru organismul nostru sa sintetizeze
necesarul zilnic de vitamina D. Exista cateva alimente care au un continut valoros de Vitamina D, precum cerealele integrale, galbenusul de ou, pestele gras, insa impreuna toate acestea nu ne asigura decat un aport de 100 UI de vitamina D, comparativ cu 800 UI, cat este doza zilnica recomandata la nivel european. Acesta este motivul pentru care, specialistii sustin ca, mai ales in sezonul rece ar fi indicat sa luam
suplimente cu ulei din ficat de cod, care sa ne completeze dieta si sa ne asigure
necesarul zilnic de vitamina D.
Uleiul din ficat de cod Lysi este sursa NATURALA de vitamina D.
Uleiul din ficat de cod contine
acizi grasi Omega-3 si vitaminele A, D si E si este considerat hrana creierului. Poti alege produsul potrivit sub forma de
capsule sau lichid, cu
gust natural de peste sau cu
aroma de lamaie. Uleiul din ficat de cod este terapia traditionala
impotriva rahitismului, pentru
mentinerea sanatatii oaselor, pentru
imbunatatirea functiei cognitive si a vederii, dar si pentru
stabilizarea dispozitiei, a capacitatii de
concentrare si a rezistentei la
efort fizic si psihic.
Uleiul de ficat de cod reduce inflamatia
Inflamatia este un proces absolut natural care sustine corpul in lupta sa
impotriva infectiilor si in vindecarea leziunilor. Totusi, in multe cazuri, inflamatia ajunge la un nivel crescut si se mentine asa pentru o perioada destul de indelungata. Aceasta afectiune poarta denumirea medicala de
inflamatie cronica, care este daunatoare si care poate creste riscul de
hipertensiune arteriala si ne poate predispune la numeroase boli, inclusiv
boli cardiace. Aici intervine uleiul de ficat de cod deoarece acizii grasi Omega-3, continuti de acesta, pot
reduce inflamatia cronica prin suprimarea proteinelor care o sustin, iar
vitaminele A si D, fiind
antioxidanti foarte puternici, pot reduce inflamatia prin legarea si
neutralizarea radicalilor liberi nocivi. Foarte multe studii efectuate arata ca persoanele care au un
deficit de vitamina A si de vitamina D prezinta un risc mai mare de inflamatie cronica.
Uleiul de ficat de cod reduce riscul bolilor cardiace
Bolile cardiace reprezinta principala cauza a deceselor la nivel mondial, afectand peste 17,5 milioane de persoane anual. Sute de cercetari arata ca persoanele care
mananca in mod regulat peste prezinta un risc mult mai scazut de boli de inima. Acest efect poate fi atribuit continutului de
acizi grasi Omega-3, acizi care au grija de
sanatatea inimii in mai multe moduri. De exemplu, acizii grasi Omega-3 care se gasesc in uleiul de ficat de cod pot
reduce trigliceridele din sange cu 15-30%. Mai apoi, zeci de studii au constatat ca acizii grasi Omega-3 pot modera tensiunea arteriala, in special in randul persoanelor cu
hipertensiune arteriala si
colesterol ridicat. De asemenea,
acizii grasi Omega-3 din uleiul de ficat de cod pot creste nivelul de colesterol HDL, adica colesterolul bun, reducand astfel riscul bolilor de inima. Nu in ultimul rand, studiile au aratat ca uleiul de ficat de cod poate reduce riscul formarii placilor in artere. Acumularile de placa ingusteaza artererele si conduc la atacuri de cord sau
accidente vasculare cerebrale.
Lysi Islanda produce cel mai pur Ulei de peste!
Uleiul din ficat de cod Lysi, este un produs PREMIUM, obtinut din materie prima
de cea mai buna calitate, din apele Atlanticului de Nord, pelucrat cu tehnologii de ultima ora si are o actiune benefica atat pentru copii, cat si pentru adulti si varstnici.
Puritatea, gustul bun, cantitatile generoase si eficacitatea dovedita traditional, sunt caracteristicile de aur ale produselor
Lysi.
Uleiul din ficat de cod Lysi, are un gust excelent si este considerat un factor de
crestere a imunitatii si de metinere a sanatatii. Afla mai multe despre
Lysi !