Peste sau suplimente cu ulei de peste. Ce este mai bun pentru sanatate?

Multi dintre noi preferam sa luam un supliment decat sa facem efortul zilnic de a ne diversifica regimul alimentar.
Asta se intampla mai ales cand vine vorba de consumul de peste. In loc sa consumam cele doua portii de peste recomandate pe saptamana, un numar mare de persoane ofera organismului acizii grasi Omega-3, administrandu-si un supliment pe baza de ulei de peste. Inevitabil, apare o intrebare, si anume este mai eficient sa mancam peste sau la fel de bine putem sa luam suplimente Omega-3?

Ce sunt acizii grasi esentiali Omega-3?   
Acizii grasi Omega-3 au multe beneficii care favorizeaza sanatatea. In primul rand, scad nivelul de trigliceride, care ne afecteaza tensiunea arteriala si nivelul de colesterol. In al doilea rand, amelioreaza rigiditatea si durerile articulare si pot contribui la reducerea simptomelor de ADHD si depresie. Mai mult, acizii grasi Omega-3 ajuta la prevenirea bolilor de inima, atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale. In continuare, se efectueaza mai mult cercetari asupra eficacitatii acizilor Omega-3 in reducerea riscului de cancer, dementa si boala Alzheimer.
Desi corpul uman poate obtine cea mai mare parte a grasimilor de care are nevoie din alte grasimi sau materii prime, asta nu se intampla si cu Omega-3. Organismul trebuie sa obtina acizii grasi esentiali Omega-3 dintr-o sursa directa de hrana sau supliment.

Este suficient sa consumam peste pentru a ne bucura de toate beneficiile acizilor Omega-3?
In general, pestele este cea mai buna sursa naturala de acizi grasi Omega-3, dar foarte multe persoane considera ca pestele este un aliment periculos, dat fiind ca el mai contine si alte ingrediente, potential daunatoare, cum ar fi mercurul, PCB (bifenili policlorurati) si alti contaminanti din mediu.

Cand este indicat sa optam pentru suplimente Omega-3?
Administrarea de suplimente de Omega-3 nu este recomandata doar femeilor insarcinate, mamicilor care alapteaza si copiilor, ci si persoanelor care sufera de anumite afectiuni medicale si au nevoie de o cantitate mai mare de acizi grasi Omega-3. De exemplu, pacientii care sufera de boli coronariene sau au niveluri crescute de trigliceride, pot sa nu obtina o cantitate suficienta de Omega-3 doar consumand peste, asa ca medicii le vor recomanda sa isi administreze suplimente de Omega-3 pe langa consumul de peste de doua ori pe saptamana. Suplimentele Omega-3 Lysi vin sub forma de capsule, comprimate masticabile pentru copii, simple sau imbogatite cu alte vitamine si minerale pentru a raspunde la cat mai multe cerinte, dar si sub forma de Ulei din ficat de cod natural sau cu aroma naturala de lamaie ori cu lamaie si menta. Afla mai multe:

Scrie un comentariu