​Omega-3 sustine lupta cu bolile de inima

Corpul nostru nu poate produce acizi grasi Omega-3, asa ca este esential ca dieta noastra sa fie alcatuita din suficiente surse alimentare bogate in acizi grasi Omega-3. Poate ca va intrebati de ce este obligatoriu sa introducem in regimul nostru alimentar cat mai multe surse de Omega-3.

Ce sunt acizii grasi Omega-3 si ce rol indeplinesc? 
Trebuie sa stiti ca acizii grasi Omega 3 sunt o parte integranta a membranelor celulare din intreg corpul si afecteaza functia receptorilor celulari din aceste membrane. Acizii grasi Omega-3 ofera punctul de plecare pentru realizarea hormonilor care regleaza coagularea sangelui, contractia si relaxarea peretilor arteriali si inflamatia. De asemenea, acizii Omega-3 se ataseaza de receptorii din celulele care regleaza functia genetica.
Datorita acestor efecte, asa cum s-a dovedit de nenumarate ori, grasimile esentiale Omega-3 previn bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale si contribuie la gestiunea multor altor afectiuni medicale, printre care lupus, eczeme si artrita reumatoida. De asemenea, acizii grasi Omega-3 ne protejeaza impotriva multor forme de cancer.
Mai trebuie sa stiti ca exista trei forme principale de acizi grasi Omega-3, si anume acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) care provin in principal din peste, asa ca uneori sunt numiti acizi grasi Omega-3 marini, precum si acidul alfa-linolenic (ALA), cel mai obisnuit acid gras Omega-3 in majoritatea dietelor occidentale. ALA se gaseste in uleiuri vegetale.

Ce legatura exista intre acizii grasi Omega-3 si bolile de inima?
Cele mai multe cercetari care s-au desfasurat pe parcursul timpului arata ca acizii grasi Omega-3 au efecte benefice substantiale in cazul pacientilor care sufera de boli de inima. Intai de toate, aceste grasimi ajuta inima sa bata in ritm constant, prevenind ritmul periculos sau potential letal. Astfel de aritmii provoaca cele mai multe decese cardiace in fiecare an.

De asemenea, acizii grasi Omega-3 reduc tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, imbunatatesc functia vaselor sanguine si, in doze mai mari, pot determina scaderea trigliceridelor si pot ameliora inflamatia, care joaca un rol important in dezvoltarea aterosclerozei.
De exemplu, un studiu de amploare axat pe efectul pestilor sau uleiurilor de peste asupra bolilor de inima arata ca supravietuitorii atacului de cord care au luat o capsula de 1 gram de acizi grasi Omega-3 in fiecare zi timp de trei ani nu au mai suferit de un alt episod de atac de cord in comparatie cu cei care au luat un placebo. Situatia este similara si in cazul accidentelor vasculare cerebrale. Specialistii vorbesc despre un risc de deces cardiac redus cu aproximativ 50%, iata asadar cat este de important sa beneficiem de o dieta bogata in acizi grasi Omega-3.

Ce cantitate de acizi grasi Omega-3 trebuie sa consumam?
In general, este indicat ca persoanele sanatoase sa consume aproximativ 300 de grame de peste gras, bogat in Omega-3, pe saptamana. Pe langa un regim bogat in surse alimentare de Omega-3, suplimentele se pot dovedi de mare ajutor mai multor categorii de persoane. De exemplu, femeile insarcinate sau care alapteaza pot introduce in regimul alimentar suplimente Omega-3 Lysi, care contin ulei pur de peste, foarte bine purificat.

Persoanele care sufera de boli de inima isi pot completa regimul alimentar cu suplimente Omega-3 Lysi.
Adesea, pacientii care sufera de boli de inima au nevoie de o cantitate mai mare de Omega-3 in comparatie cu persoanele sanatoase. Lysi pune la dispozitie suplimente alimentare sub forma de capsule sau ulei pur, potrivite atat pentru copii, adolescenti, femei insarcinate, mame care alapteaza, cat si pentru seniori si persoane care sufera de boli de inima. Afla mai multe:

Scrie un comentariu