Omega 3, de ce avem nevoie de acesti acizi grasi?

Acizii grasi omega 3 sunt aliatii nostri atunci cand vine vorba de starea de sanatate.
Din pacate, acestia nu pot fi produsi in mod natural de catre organism, si de aceea suntem nevoiti sa ni-i procuram din alimentatie sau cu ajutorul suplimentelor alimentare de cea mai buna calitate, precum uleiurile de peste de la Lysi Islanda. In randurile de mai jos va vom vorbi insa despre beneficiile acestora pentru organism.

Ajuta la sanatatea inimii 
Acizii grasi omega 3 sunt recunoscuti pentru faptul ca ajuta la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos. Prevenirea bolilor de natura cardiaca este mai usor de facut daca alegeti sa inlocuiti grasimile ”rele”, cele saturate, cu cele benefice date de acizii grasi omega 3. Fie ca aveti un nivel ridicat al trigliceridelor, al colesterolului sau al hipertensiunii arteriale, acizii grasi omega 3 va pot ajuta sa ameliorati situatia.

Mentin creierul sanatos
Au fost realizate numeroase cercetari si concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta se refera la faptul ca acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea creierului. Imbunatatirea memoriei sau chiar prevenirea unor tulburari neurologice s-ar numara printre beneficiile acestora. De asemenea, au mai fost efectuate si unele studii prin care s-a incercat sa se stabileasca o legatura intre consumul de omega 3 si diminuarea efectelor bolii Alzheimer. Potrivit oamenilor de stiinta, bolnavii ar avea parte de o diminuare a efectelor daca le sunt administrate suplimente alimentare pe baza de omega 3, sau dieta lor contine alimente bogate in acesti acizi grasi.

Durerile articulare dispar
Odata cu inaintarea in varsta majoritatea persoanelor sufera de probleme articulare. De aceea, s-a observat ca acizii grasi omega 3 ofera celor care sufera din acest motiv reducerea durerilor articulare, precum si redobandirea mobilitatii. In unele cazuri s-a observat chiar ca bolnavii au putut reduce medicatia antiinflamatoare, si totul gratie acizilor grasi omega-3.

O piele frumoasa cu omega 3
Pielea este cel mai mare organ al nostru, de aceea este important ca aceasta sa fie sanatoasa. In ajutor va vin tot acizii grasii omega 3, care ofera o piele supla, perfect hidratata, iar ridurile sunt tinute deoparte. Ba chiar si radiatiile ultraviolete si acneea nu mai sunt o problema, daca introduceti in dieta, Ulei de peste Lysi sau alte alimente bogate in acizii grasi omega 3. Citeste mai multe:

Scrie un comentariu