Deficienta de vitamina D! Simptome si solutii

Este importanta Vitamina D?
Vitamina D este necesara pentru a va mentine corpul sanatos. Vitamina D ajuta oasele sa fie puternice si poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. Simptomele deficientei de vitamina D pot include slabiciune musculara, durere, oboseala si depresie. Pentru a obtine suficienta vitamina  D, cautati anumite alimente, suplimente si lumina soarelui.

Ce este deficitul de vitamina D? 
Deficitul de vitamina D inseamna ca nu aveti suficienta vitamina D in corp. Vitamina D este unica, deoarece pielea ta o produce de fapt folosind lumina soarelui. Persoanele cu piele deschisa si cei care sunt mai tineri convertesc lumina soarelui in vitamina D mult mai bine decat cei cu pielea mai inchisa la culoare si cu varsta peste 50 de ani.

De ce este atat de importanta vitamina D?
Vitamina D este una dintre numeroasele vitamine de care organismul nostru are nevoie pentru a ramane sanatos. Aceasta vitamina are multe functii, inclusiv:
  • Mentinerea oaselor puternice: a avea oase sanatoase va protejeaza de diverse afectiuni, inclusiv rahitism. Rahitismul este o tulburare care ii determina pe copii sa aiba oase slabe si moi. Este cauzata de o lipsa de vitamina D in organism. Ai nevoie de vitamina D pentru ca fosforul si calciul sa poata fi utilizate pentru a construi oase. La adulti, a avea oase moi este o afectiune numita osteomalacia.
  • Absorbtia calciului: Vitamina D, impreuna cu calciul, ajuta la construirea oaselor si la mentinerea oaselor puternice si sanatoase. Oasele slabe pot duce la osteoporoza, pierderea densitatii osoase, ceea ce poate duce la fracturi. Vitamina D, luata o data pe cale orala sau din expunerea la soare, este apoi transformata intr-o forma activa a vitaminei. Este acea forma activa care promoveaza absorbtia optima a calciului din dieta ta.
  • Lucrul cu glandele paratiroide: glandele paratiroide lucreaza minut la minut pentru a echilibra calciul din sange prin comunicarea cu rinichii, intestinul si scheletul. Atunci cand exista sufficient calciu in dieta si suficienta vitamina activa D, calciul alimentar este absorbit si utilizat in mod bun in intregul corp. Daca aportul de calciu este insuficient sau vitamina D este scazuta, glandele paratiroide vor „imprumuta” calciul din schelet, pentru a mentine calciul din sange in intervalul normal.
Obtinerea in doze optime a vitaminei D poate juca, de asemenea, un rol in a va ajuta sa va mentineti sanatos protejand impotriva urmatoarelor probleme si, eventual, ajutand la tratarea acestora. Aceste conditii pot include:
  • Boli de inima si hipertensiune arteriala.
  • Infectii si tulburari ale sistemului imunitar.
  • Cade la persoanele in varsta.
  • Unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, prostata si san.
  • Scleroza multipla.
Care sunt sursele de vitamina D?
Puteti obtine vitamina D intr-o varietate de moduri. Acestea pot include:

Scrie un comentariu