Cum mentinem antrenata inteligenta copilului ?

Fiecare parinte se simte mandru cand constata ca puiul lui da dovada de o inteligenta speciala, cand demonstraza rapiditate in dezvoltarea abilitatilor, cand memoreaza, gestioneaza, deduce, invata si se poate raporta contextului social in care traieste. Inteligenta este mostenita genetic, insa poate fi si stimulata si sustinuta prin crearea tuturor conditiilor necesare unei bune dezvoltari.

Bazele activitatii cerebrale si nivelul IQ-ului sunt influentate inca din viata intrauterina. 
O mama care este constienta de acest lucru va da o mare importanta modului in care va trai pe perioada sarcinii. Va fi foarte atenta ca alimentatia zilnica sa fie bogata in vitamine, minerale si omega 3, va evita orice factor de stres, va petrece mult timp in aer liber, va incerca sa traiasca doar experiente frumoase si placute, va evita mediile toxice si va stopa total consumul de alcool. Astfel ea va asigura toate conditiile  pentru ca puiul ei sa se dezvolte normal, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional si intelectual. Pentru un plus de siguranta in ceea ce priveste dezvoltarea cerebrala a fatului, mama poate apela la administrarea suplimentelor de ulei de peste, necesarul de omega 3 pe timpul sarcinii fiind de minim 2, 6 grame pe zi. Acizii grasi polinesaturati EPA si DHA din omega 3 reprezinta aproximativ 60% din lipidele din creier. Astfel un supliment de ulei de peste este necesar pentru  a pune caramizile inteligentei copilului care urmeaza a se naste. Suplimentele de ulei de peste Lysi reprezinta o varianta foarte buna pentru perioda sarcinii.  Simple sau cu diverse arome, suplimentele de ulei de peste sunt usor de administrat.  Sunt produse islandeze, din ulei de peste de cea mai buna calitate.

Perioada primilor anisori de viata este foarte importanta in ceea ce priveste dezvoltarea inteligentei copilului.
Pentru a mentine o activitate cerebrala optima si  pentru a-si dezvolta toate abilitatile,  micutii vor fi sustinuti printr-o alimentatie sanatoasa, prin petrecerea timpului in aer liber, prin antrenarea acestora in jocuri creative si educative, in jocuri sociale, de rol sau de familie. Extrem de important in dezvoltarea inteligentei in primii ani de viata este modul in care cei din jur isi manifesta increderea in copii. Copilul va capata astfel incredere in sine, iar inteligenta acestuia va fi antrenata si dezvoltata intr-un mod mult mai rapid si mai firesc. Necesarul de omega 3 trebuie asigurat prin alimentatie, insa se impune si o suplimentare prin administrarea de ulei de peste, produsele LYSI reprezentand una dintre cele mai bune variante pentru copii. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu