​Copilul tau se concentreaza greu si nu reuseste sa duca la bun sfarsit procesul de invatare?

Acizii grasi omega-3 joaca un rol important in functionarea si mentinerea sanatatii creierului.

Un aport sporit de Omega-3 duce la imbunatatirea atentiei, abilitatilor de concentrare si a memoriei copiilor. Copiii care sufera de deficit de atentie/hiperactivitate (ADHD)  pot avea valori scazute ale anumitor acizi grasi esentiali (inclusiv EPA si DHA), in sange.

Un studiu efectuat in 2014 de catre cercetatorii americani, a scos la iveala faptul ca lipsa atentiei la copii a survenit in urma unui deficit mare de acizi grasi omega-3, vitamine, fier si calciu. De aceea, pe langa micile joculete si trucuri pe care le poti face acasa cu copilul pentru a-i creste capacitatea de atentie, e nevoie si de o dieta corespunzatoare.

Introduceti alimente bogate in omega 3 in dieta zilnica.
Alimentatia echilibrata este esentiala pentru sanatatea fizica si psihica a copiilor. Substantele nutritive esentiale, ca acizii grasi omega-3 sunt neaparat necesare organismului, deoarece organismul nu le poate fabrica singur, trebuie sa ajunga in corpul nostru din alimentatie. Acizii grasi omega-3 sunt importanti intrucat asigura buna functionare a celulor nervoase si intra in structura lipidica a creierului. Fara acizi grasi omega-3, maturizarea creierului nu ar fi posibila.

Studiile demonstreaza eficienta acizilor grasi omega 3.
Acizii grasi ii ajuta pe copii sa fie mai atenti in timpul orelor de curs si sa se poata concentra mai bine la citit si invatat, sunt de parere expertii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Savantii au efectuat un experiment la care au participat 362 de copii, cu varste cuprinse intre sapte si noua ani. Timp de 16 saptamani, specialistii le-au administrat scolarilor suplimente de 600 mg de acizi grasi Omega 3. Expertul britanic Paul Montgomery a sustinut ca acizii grasi Omega 3 au adus beneficii si in cazul copiilor care sufera de ADHD, boala care se manifesta prin hiperactivitate si/sau deficit de atentie. Noile cercetari au descoperit ca un consum regulat de acizi grasi Omega 3 da rezultate bune si in cazul copiilor cu dislexie. De asemenea, poate reduce crizele de comportament la copiii impulsivi. In plus, magneziul si zincul sunt substante minerale absolut necesare pentru stimularea atentiei si concentrarii, relaxarea musculaturii si mentinerea echilibrului interior. Afla mai multe despre produsele Lysi:

Scrie un comentariu