Autismul si Uleiul de peste Lysi

Autismul este una dintre cele mai complexe tulburari de dezvoltare.
Desi la nastere copilul este aparent normal, primele semne ale autismului pot fi observate din primul an de viata insa, aceasta tulburare de dezvoltare se manifesta in mod evident in jurul varstei de 2-3 ani.

Uleiul de peste sustine buna dezvoltare si functionare a creierului. 
Acizii grasi Omega 3 continuti in uleiul de peste, stimuleaza dezvoltarea creierului, activitatea sistemului nervos central, inimii si a organelor vederii.
De fapt, cercetarile au demonstrat ca intrebuintarea uleiului de peste imbunatateste concentrarea, atentia, abilitatile de citire si scriere si diminueaza manifestarile extreme.

Cu multe decenii in urma, singura cale de lupta contra rahitismului era uleiul de peste.
Multi dintre noi au primit acest tratament. Si, dupa o perioada in care a fost intr-un con de umbra, in zilele noastre pediatrii isi indreapta din nou atentia catre miraculosul ulei de peste, care contine si o doza importanta de vitamina D, ce contribuie la fixarea calciului in organism.
In 2008, dr. John Cannell a publicat o lucrare privind legatura dintre autism si vitamina D.  Acesta a fost primul articol publicat in care vitamina D a fost asociata cu autismul. Lucrarea a furnizat dovezi pentru aceasta relatie, cum ar fi o prevalenta crescuta a autismului in SUA in regiunile cu precipitatii abundente si cer mai mult innorat.

Cum te ajuta concret Uleiul de peste?
Omega 3 din uleiul de peste ii ajuta pe copii sa-si corecteze deficitul de atentie, concentrarea, memoria si le imbunatateste sanatatea cardiovasculara.
Intr-un studiu recent, copiii cu tulburari de coordonare care au luat suplimente de Omega 3 si-au imbunatatit performantele de citire si de ortografie in numai trei luni. De asemenea, exista cercetari promitatoare asupra efectului acizilor Omega 3 la copiii cu deficit de atentie (ADHD), autism si dislexie. Medicii recomanda introducerea uleiul de peste in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 6 luni, din momentul in care incepe si diversificarea alimentatiei.
Omega-3 pentru copii LYSI sustine dezvoltarea vederii si a functiei cognitive, stabilizarea dispozitiei, a atentiei, imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare, ameliorarand chiar si manifestarile ADHD.

Acizii grasi Omega-3 – surse alimentare si suplimente
Deoarece organismele noastre nu produc aceasta grasime esentiala, copiii au nevoie de surse directe de DHA. Surse excelente de DHA includ pestele gras de apa rece, cum ar fi somonul, macroul, sardinele, codul sau pastravul. Pentru ca sunt numeroase provocari in ceea ce priveste hranirea cu peste a bebelusilor si copiilor de varsta mica, este necesara o suplimentare cu ulei de peste. Este deosebit de important sa ii oferiti copilului ulei de peste proaspat, pur si de inalta calitate, precum cel de la Lysi. Afla mai multe despre Lysi:

Scrie un comentariu