​Uleiul din ficat de cod sustine imunitatea!

In fiecare zi suntem expusi la tot felul de organisme care pot provoca boli sau infectii daca sistemul de aparare al organismului nostru este compromis.
Aceasta aparare naturala de care dispune organismul nostru este, de fapt, sistemul imunitar, adica o retea interactiva de organe, de celule si de proteine care protejeaza organismul prin neutralizarea sau eliminarea inamicilor, cum ar fi bacteriile sau virusurile. 

Desi este important sa avem un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului, in sezonul rece cu atat este mai important sa incercam sa ne intarim sistemul imunitar.
Putem face asta cu ajutorul acizilor grasi esentiali Omega-3, dar si cu cateva noi obiceiuri pe care le putem integra in stilul nostru de viata.  Discutand despre acizii grasi Omega-3, acestia au un impact direct asupra sanatatii raspunsului imun si inflamator. Cand sistemul imunitar este declansat – de exemplu prin vatamare, prin alergii sau infectii – acizii grasi sunt eliberati din membranele celulare. Ca parte a raspunsului natural al vindecarii organismului, acesti acizi grasi sunt transformati in molecule. Acizii grasi esentiali Omega-3 sunt alcatuiti din doua tipuri diferite de acizi, si anume EPA si DHA, care sustin raspunsul natural antiinflamator al organismului, deoarece sunt convertiti in molecule antiinflamatorii. O serie de cercetari stiintifice indica faptul ca uleiul din ficat de cod ajuta la reglarea naturala a raspunsului imun si la sustinerea sistemelor interne de reparatie care functioneaza ca raspuns la inflamatie.

Pe langa suplimentarea dietei zilnice cu ulei din ficat de cod, iata ce mai puteti face pentru a va intari sistemul imunitar:
Mancati mai multe fructe si legume. Pentru a functiona corespunzator, organismele noastre se bazeaza pe vitamine si minerale. Nu este tocmai usor sa consumam in fiecare zi o varietate de fructe si legume proaspete, asa ca puteti opta pentru o scurtatura, si anume administrarea unor suplimente cu acizi grasi Omega-3 imbogatite cu vitamine si minerale, precum Lysi Health Duet.

Vitamina D este importanta atunci cand vine vorba de un sistem imunitar sanatos.
Functia sa principala este de a regla cantitatea de calciu si fosfat din organism – esentiale pentru dezvoltarea armonioasa si intretinerea oaselor, dintilor si muschilor. Desi vitamina D este de o importanta uriasa, una din cinci persoane sufera de carenta de vitamina D. Este recomandat ca adultii si copiii cu varsta peste 1 an sa obtina 10 mcg de vitamina D pe zi, in special toamna si iarna. Surse excelente de vitamina D includ pestele gras, precum macrou, sardine, somon, ton proaspat si pastrav. Din nou, daca va este dificil sa consumati cel putin doua portii de peste pe saptamana, atunci puteti completa regimul alimentar cu un ulei din ficat de cod.

Practicati exercitii fizice in mod regulat.
Astfel, va veti bucura de o buna stare de sanatate, veti mentine controlul asupra greutatii si va veti intari sistemul imunitar. Exercitiile fizice efectuate in mod regulat ajuta la cresterea nivelului de leucocite, aceasta fiind o celula a sistemului imunitar care combate infectia. Afla mai multe:

Scrie un comentariu