​Uleiul de peste si sanatatea creierului

Stiai ca exista o legatura stransa intre uleiul de peste si sanatatea creierului? Descoper-o, pentru a putea avea grija de tine.
Uleiul de peste este un supliment alimentar extraordinar, obtinut din pesti grasi precum ar fi codul, sardinele, macroul sau heringul.  Valoarea sa rezida in doua tipuri de acizi grasi Omega 3 pe care ii contine si pe care organismul nostru nu ii poate produce singur, dar de care are mare nevoie pentru a functiona cum trebuie. 

Omega 3 din uleiul de peste e recunoscut in special pentru efectele sale benefice asupra inimii si pielii. insa are, de asemenea, un impact incredibil asupra creierului.
Uleiul de peste si sanatatea mintala? Da, afirma studiile medicale, intre cele doua exista o legatura directa. Acizii grasi Omega 3 EPA si DHA sunt vitali pentru functionarea si dezvoltarea normala a creierului, in toate etapele vietii. De altfel, mai multe cercetari au corelat consumul de peste/ulei de peste cu rezultate mai bune la testele de inteligenta! Iar carenta de acizi grasi Omega 3 a fost asociata cu tendinta de a intalni dificultati in procesul de invatare si/sau memorare. Ba chiar nivelurile scazute de DHA din sange au fost asociate, la adulti, cu o dimensiune mai mica a creierului si o tendinta de degenerare a acestuia mult mai rapida.
Tot EPA si DHA se regasesc in membranele celulelor creierului, facilitand comunicarea si transmiterea informatiilor prin neuroni. Iar insuficienta lor poate duce la aparitia unor boli precum Alzheimer sau depresia, punand in pericol sanatatea mintala.

Uleiul de peste si sanatatea creierului: o solutie anti-Alzheimer
Unii medici afirma ca uleiul de peste poate imbunatati functionarea creierului la persoanele cu probleme de memorie, cum ar fi cele cu boala Alzheimer sau alte tulburari cognitive. Cele mai bune rezultate par sa fi aparut in ceea ce priveste efectele uleiului de peste asupra problemelor cognitive usoare (MCI) sau asupra declinului cognitiv asociat varstei.

Uleiul de peste si sanatatea mintala: o solutie impotriva depresiei
Se pare ca acizii EPA, prezenti in uleiul de peste, actioneaza asupra receptorilor de serotonina din creier. Astfel, organismul are la dispozitie mai multa serotonina (‚hormonul fericirii’). Studiile medicale au mai demonstrat ca adminstrarea uleiului de peste imbunatateste starea persoanelor depresive, concurand eficient cu medicamentele andidepresive existente pe piata.

De ce uleiul de peste ar trebui inclus in alimentatie?
Deoarece majoritatea oamenilor nu consuma zi de zi cantitatile recomandate de peste, fie din cauza preturilor, fie din cauza fricii de a nu ingera, odata cu pestele – mercur, meniul se dovedeste a fi extrem de sarac in acizi grasi Omega-3.
Uleiul de peste poate fi o alternativa convenabila de a furniza organismului tau cantitatea necesara de acizi grasi Omega3. Citeste mai multe:

Scrie un comentariu