Uleiul de peste poate ameliora simptomele autismului

Autismul  este una dintre cele mai complexe tulburari de dezvoltare.
Desi la nastere copilul este aparent normal, primele semne ale autismului pot fi observate din primul an de viata insa, aceasta tulburare de dezvoltare se manifesta in mod evident in jurul varstei de 2-3 ani.

Acizii grasi Omega 3 continuti in uleiul de peste, stimuleaza activitatea sistemului nervos central, inimii si a organelor vederii. 
De fapt, cercetarile au demonstrat ca intrebuintarea uleiului de peste imbunatateste concentrarea, atentia, abilitatile de citire si scriere si diminueaza manifestarile extreme.

Cu multe decenii in urma, singura cale de lupta contra rahitismului era uleiul de peste.
Multi dintre noi au primit acest tratament. Si, dupa o perioada in care a fost intr-un con de umbra, in zilele noastre pediatrii isi indreapta din nou atentia catre miraculosul ulei de peste, care contine si o doza importanta de vitamina D, ce contribuie la fixarea calciului in organism.
In 2008, dr. John Cannell a publicat o lucrare privind legatura dintre autism si vitamina D.  Acesta a fost primul articol publicat in care vitamina D a fost asociata cu autismul. Lucrarea a furnizat dovezi pentru aceasta relatie, cum ar fi o prevalenta crescuta a autismului in SUA in regiunile cu precipitatii abundente cer mai mult innorat.

Omega 3 din uleiul de peste ii ajuta pe copii sa-si corecteze deficitul de atentie, sa invete mai bine si le imbunatateste sanatatea cardiovasculara.
Intr-un studiu recent, copiii cu tulburari de coordonarei care au luat suplimente de Omega 3 si-au imbunatatit performantele de citire si de ortografie in numai trei luni. De asemenea, exista cercetari promitatoare asupra efectului acizilor Omega 3 la copiii deficit de atentie (ADHD), autism si dislexie. Medicii recomanda introducerea uleiul de peste in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 6 luni, din momentul in care incepe si diversificarea alimentatiei.
Omega-3 pentru copii LYSI sustine dezvoltarea vederii si a functiei cognitive, stabilizarea dispozitiei, a atentiei, imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare, ameliorarand chiar si manifestarile ADHD. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu