Cum ajuta si de la ce varsta poti sa ii dai copilului ulei de peste?

Omega 3? Ce este si de unde il procuram?
Acizii grasi Omega-3, gasiti in mod natural in pestele gras, cum ar fi macroul, sardinele sau somonul, sunt cunoscuti ca fiind importanti pentru functionarea creierului (sa nu mai vorbim de sanatatea inimii). Problema este ca dieta moderna contine cantitati minore de peste gras. Majoritatea copiilor sunt, prin urmare, deficienti in omega-3.
Multi parinti cunosc avantajele administrarii de uleiului de peste la copii. Daca nu sunteti familiar, a fost demonstrat ca Omega 3 (care este acidul gras esential gasit in uleiul de peste) ajuta la sustinerea sanatatii creierului, ochilor si inimii.

Ar trebui sa oferim copiilor nostri suplimente de ulei de peste?  
Daca ai vostri copii nu mananca peste, sa le oferiti un supliment zilnic de ulei de peste ar putea fi o idee buna.
Uleiul de peste contine acizi grasi omega-3 (in mod special DHA si EPA) pe care expertii cred ca sunt importanti pentru dezvoltarea creierului si a ochilor copiilor. Pestele gras, de apa rece,  contine cele mai mari cantitati de omega-3.
 
Ulei de peste pentru sugari
Suplimentele de ulei de peste pot fi administrate copiilor incepand de la varsta de patru saptamani; picaturile sunt usor de administrat si nu contin culori, arome, zahar sau conservanti – doar lucrurile bune.
Pentru copii necesarul de omega 3 este esential pentru o buna dezvoltare a activitatii cerebrale, pentru activitatea oculara si sanatatea oaselor,  pentru buna evolutie a abilitatilor, pentru concentare, memorare si invatare.
Copiii carora li se administreaza ulei de peste prezinta o evolutie semnificativa la nivelul activitatilor de invatare.
Pentru copiii care prezinta tulburari de comportament si tulburari neurologice de dezvoltare, uleiul de peste reprezinta o sansa spre ameliorare.
Uleiul de peste administrat copiilor diminueaza durerile si inflamatiile dentare, sustine dezvoltarea armonioasa a sistemului osos si efortul fizic. Citeste mai mult:
 

Scrie un comentariu