Uleiul de peste intareste sanatatea ochilor

Sanatatea noastra depinde de noi, de alegerile noastre privind modul in care traim.
Uleiul de peste Omega-3 este unul dintre ajutoarele care ne sta la dispozitie pentru a obtine, de exemplu, sanatatea ochilor si in consecinta, o acuitate vizuala perfecta.
Studiile stiintifice din domeniu demonstreaza ca acizii grasi Omega-3 sunt esentiali pentru dezvoltarea normala a vederii inca din perioada intrauterina a bebelusilor, in special in ultimul trimestru de sarcina cand se definitiveaza formarea creierului copilului, e retinei si a sistemului nervos, pe baza rezervelor de Omega-3 ale mamei. O cantitate insuficienta de acizi grasi primita de la mama, poate provoca bebelusilor tulburari nervoase si de vedere

Dupa nastere, in perioada alaptarii, bebelusul trebuie sa beneficieze de o cantitate in limite normale a acizilor grasi, intrucat este perioada in care se formeaza sistemul vizual si se pot preveni degenerescenta maculara si sindromul ochiului uscat.
In plus, acizii grasi Omega-3 pot sustine buna functionare a glandelor si canalelor oculare, o buna drenare a lichidului intraocular, un mijloc de a tine sub control cresterea nedorita a presiunii intraoculare si aparitia glaucomului.

 O serie de cercetari si studii au demonstrat ca acizii grasi Omega-3 EPA si DHA reprezinta o sursa naturala, extrem de valoroasa pentru a mentine sanatatea ochilor.
S-a stabilit prin studii ca lipsa acizilor grasi esentiali din celulele corpului si cele ale creierului, necesari pentru buna functionare a acestora, obliga celulele sa le inlocuiasca cu grasimi obisnuite, pe care le gasesc in corp, lucru daunator ce le poate diminua buna lor functionare.

Pe cale naturala, necesarul de acizi grasi esentiali se poate obtine printr-o dieta bogata in peste de buna calitate, pescuit in apele lipsite de poluare si contaminare cu mercur sau metale grele, pentru a nu provoca probleme neurologice.
Aceasta conditie este destul de greu de obtinut, in plus, prepararea termica a pestelui diminueaza mult continutul de Omega-3. Pentru inlaturarea acestor neajunsuri, sunt preferate suplimentele alimentare Omega-3. De pilda uleiul de peste Omega-3 Lysi sau Uleiul din Ficat de Cod Lysi pe care le puteti gasi in stare lichida sau sub forma de capsule. Cu ajutorul acestor suplimente se poate acoperi necesarul de aproximativ 25% din grasimea totala din creier (circa 60%) si aproape 90% din necesarul de acizi grasi Omega-3 care se gasesc in celulele nervoase (neuroni).

Fiecare dintre cele doua componente ale acizilor grasi Omega-3, respectiv DHA si EPA are rol bine determinat.
Astfel, DHA (acidul decosahexaenoic) este important pentru dezvoltarea creierului in perioada intrauterina, iar dupa nastere, contribuie la maturarea functionala optima a retinei si a cortexului vizual.
Cel de-al doilea acid gras Omega-3, EPA (acidul eicosapentaenoic) are efecte  antiinflamatoare, ajutand in felul acesta la protectia creierului impotriva degradarii si imbatranirii. Afla mai multe:

Scrie un comentariu