​Ulei de peste pentru o inima sanatoasa !

Alege ulei de peste pentru o inima sanatoasa, plina de energie.
Stiai ca inima pompeaza peste 7000 de litri de sange pe zi? Inima este un organ vital, mereu pus pe treaba, fie ca e vorba de iubire sau de pura fiziologie. Deloc intamplator se contracta de mai bine de 31.5 milioane de ori pe an!

Mananca sanatos, pe placul inimii tale.
Bazandu-ne pe studiile medicale existente, putem afirma ca, la intrebarea ce iubeste inima, aceasta ar include pe lista de raspunsuri inclusiv uleiul de peste! Descopera in continuare tot ce trebuie sa stii la capitolul ulei de peste pentru o inima sanatoasa.

Cele mai frecvente afectiuni cardiologice? 
Statistic vorbind, Romania este pe locul 4 in Europa, dupa Rusia, Bulgaria si Ungaria, la capitolul decese cauzate de afectiunile cardiovasculare. Conform rapoartelor medicale, cele mai frecvente afectiuni cardiologice sunt:
  • Angina pectorala (ingustarea arterelor inimii);
  • Cardiopatia ischemica (micsorarea diametrului interior al arterelor coronare);
  • Insuficienta cardiaca (incapacitatea inimii de a pompa sangele);
  • Infarctul miocardic (necrozarea unei parti a inimii, care provoaca intreruperea circulatiei sangelui).
Cum ne ajuta uleiul de peste pentru o inima sanatoasa?

In spatele bolilor de inima se afla mai multi factori declansatori. Unul dintre ei este alimentatia incorecta. Mesele copioase, bogate in grasimi de origine animala, se pot dovedi potrivnice inimii. In schimb, dietele bogate in acizi grasi Omega 3 sunt, conform nutritionistilor, cei mai buni prieteni ai organului central al aparatului circulator.

Ce beneficii au acizii grasi Omega 3 continuti de uleiul de peste?
  • Reduc nivelul colesterolului rau (LDL);
  • Reduc inflamatiile din organism, care pot deteriora vasele de sange;
  • Inlatura riscul de aparitie al accidentelor vascular cerebrale si al insuficientei cardiace;
  • Scad tensiunea arteriala;
  • Reduc coagularea sangelui s.a.
Studiile arata ca alimentele bogate in acizi grasi Omega 3, printre care se numara si uleiul de peste, micsoreaza semnificativ aparitia bolilor de inima si a deceselor subite, care au la baza afectiuni cardiovasculare.
 
Care sunt principalii furnizori de acizi Omega 3?
Nutritionistii sustin unanim ca cea mai bogata sursa de acizi grasi Omega 3 este pestele si uleiul de peste. Daca nu esti fanul somonului, tonului, macroului, sardinelor sau al altor pesti grasi, furnizori de acizi esentiali, poti opta oricand pentru uleiul de peste. O singura lingurita de ulei de cod asigura 66% din doza zilnica necesara! O excelenta alegere, in acest sens, este Uleiul de peste islandez, Lysi. Afla mai multe:

Scrie un comentariu