Tu stii care sunt beneficiile administrarii uleiului de peste?

Va mai amintiti de „chinul zilnic” din copilarie, cand trebuia sa inghitim cate o ligurita de ulei de peste?

Nu trebuie sa va mai ingrijorati in acest sens deoarece oferta actuala este foarte variata si poate satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Dar haideti mai bine sa exemplificam cu cateva beneficii ale acizilor grasi omega-3 continute de uleiul de peste si care sunt sustinute de stiinta.Dar haideti mai bine sa exemplificam cu cateva beneficii ale acizilor grasi omega-3 continute de uleiul de peste si care sunt sustinute de stiinta. 
Omega-3 poate imbunatati sanatatea ochilor
DHA, un acid gras de tip omega-3, este o componenta structurala majora a creierului si retinei ochiului. Cand acesta nu se gaseste in cantitate suficienta, pot aparea probleme de vedere. Suplimentati cantitatea lipsa cu ulei de peste si veti observa ca situatia se imbunatateste.

Acizii grasi Omega-3 pot imbunatati somnul 
Studiile arata ca privarea de somn este legata de multe boli, inclusiv obezitatea, diabetul si depresia. De asemenea, nivelurile scazute de acizi grasi omega-3 sunt asociate cu probleme de somn la copii si apnee obstructiva de somn la adulti. De aceea, studiile efectuate atat la copii, cat si la adulti, au aratat ca suplimentarea cu omega-3 mareste durata si calitatea somnului.

Omega-3 poate lupta impotriva depresiei si anxietatii
Se stie deja ca depresia este una dintre cele mai frecvente tulburari mentale din lume. Studiile au constatat ca persoanele care consuma in mod regulat omega-3 sunt mai putin susceptibile de a fi deprimate. Mai mult chiar, atunci cand oamenii care sufera de depresie sau anxietate incep sa ia suplimente de omega-3, simptomele lor nu mai sunt asa prezente.

Omega-3, esentiala pentru copii
Omega-3 este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea creierului la sugari. Prin urmare, apeland la uleiul de peste, s-a observat ca creste IQ-ul copiilor, comunica mai usor, scade riscul de intarziere a dezvoltarii, dar scade si incidenta cazurilor de ADHD, autism si de paralizie cerebrala.

Omega-3 poate reduce astmul la copii
Consumul de omega-3 a fost asociat cu un risc mai scazut de astm atat la copii, cat si la tinerii adulti. Citeste mai departe:

Scrie un comentariu