Suferi de astm? Uleiul din ficat de cod te ajuta

Astmul este o boala cronica inflamatorie ce afecteaza bronhiile si determina aparitia unor simptome precum respiratie grea, sufocare, tuse sau senzatie de apasare toracica.
La baza declansarii crizelor de astm stau mai multi factori: diferiti alergeni (cum este in cazul meu, polenul), exercitiile fizice, anumite, alimente, poluarea, etc.


Cercetatorii au descoperit faptul ca acizii grasi Omega 3 care se gasesc in uleiul de peste pot reduce nivelul imunoglobulinei, numita si IgE, care provoaca reactiile alergice.
Uleiul de peste, mai exact continutul de Omega 3 din acesta, are efect antiinflamator, reducand inflamarea mucoasei bronhice, fara a afecta in vreun fel sistemul imunitar.

Studiile realizate pe pacientii care sufera de astm au demonstrat faptul ca administrarea periodica a uleiului de peste poate ameliora simptomele astmului.
Medicii si oamenii de stiinta sunt, de asemenea, interesati de vitamina D, deoarece aceasta stimuleaza sistemul imunitar ajutand  astfel organismal sa lupte impotriva infectiilor. Un sistem imunitar mai puternic poate reduce inflamatia și probabilitatea de a dezvolta o infectie, impreuna cu un atac de astm.

Studiile clinice sunt inca in derulare, insa, cel putin pana acum, rezultatele arata faptul ca uleiul de peste ar putea deveni in cel mai scurt timp un tratament standard pentru bolnavii de astm, un tratament care spre deosebire de cele clasice, nu are efecte secundare.
In plus, pe langa ameliorarea simptomelor de astm, uleiul de peste are numeroase alte beneficii importante pentru organismul nostru. Spre exemplu, uleiul de peste consumat periodic imbunatateste functiile cardiovasculare, intareste sistemul imunitar (prin urmare, racim mai rar), incetineste procesul de imbatranire al celulelor prin protejarea organismului impotriva radicalilor liberi, previne formarea cheagurilor de sange, etc.
Uleiul din ficat de cod LYSI este un produs traditional islandez, de o calitate exceptionala, ce cumuleaza beneficiile acizilor grasi Omega 3 si ai vitaminei D. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu