Rolul acizilor grasi omega 3 in echilibrul kilogramelor

Una dintre problemele cu care se confrunta societatea nostra actuala este cresterea in greutate, chiar obezitatea, fara a tine cont de sex sau varsta.
Kilogramele in plus si problemele pe care le atrag dupa ele reprezinta o sursa de nelinisti si griji pentru toate categoriile sociale, iar masurile ce se impun ar trebui luate repede.
Obezitatea pare a fi corelata cu aportul de acizi grasi omega 6 pe care il aduce alimentatia actuala in organismul uman. Pe de alta parte, acizii grasi omega 3 sunt cei care ajuta la reducerea greutatii. Un aport constant si suficient de omega 3 are rolul de a reduce nivelul grasimilor din corp, de a regla colesterolul si de a imbunatatii functiile vaselor de sange si activitatea cardiaca. In acelasi timp, acizii grasi omega 3 regleaza nivelul zaharului din sange, reducandu-se astfel pofta necontrolata si inutila de mancare. Omega 3 are rolul de a reduce riscul aparitiei diabetului si, implicit, luarii necontrolate in greutate. 
Curele de slabire si dietele nu ar trebui initiate la intamplare, ci ar trebui sa se bazeze pe analize medicale, teste si cosultatii de specialitate.
Odata demarata o cura de slabire, organismul va incepe sa resimta anumite modificari. Printr-un consum optim de alimente bogate in omega 3 transformarile prin care va trece corpul se vor desfasura firesc, fara a se declansa dezechilibre.
Acizii grasi omega 3 vin in intampinarea curei de slabire si a exercitiilor fizice care ar trebui sa insoteasca acest program, crescand semnificativ rata cu care metabolismul arde caloriile.
Sunt situatii in care se impune chiar un tratament cu suplimente pe baza de ulei de peste, sustinandu-se astfel distrugerea mai rapida a straturilor de grasime.
Alimente bogate in omega 3 sunt indicate in curele de slabire
Cel mai indicat pentru consum in aceste perioade este pestele, procurat proaspat si preparat corespunzator, astfel incat sa nu i se distruga din proprietati. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu