Omega 3 te ajuta sa eviti depresia

Acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru o buna functionare a organismului nostru.
Aflati in echilibru cu alte elemente care concorda la o stare generala buna si la pastrarea functiilor organismului la cote optime, acest tip de acizi au rolul de a ne ajuta sa functionam normal, atat organic, cat si pe plan psihic.

Omega 3 si influenta asupra creierului
Creierul uman reprezinta un sistem extrem de bine structurat si capabil de a face fata tuturor provocarilor la care poate fi supus un om, in limitele noastre anatomice. Insa pentru a functiona normal si pentru a transmite in mod corect semnalele si comenzile necesare unei bune functionari, creierul trebuie hranit. O mare parte din creier este alcatuita din acizi grasi. In cazul in care aportul de acizi grasi omega 3 nu este suficient sau este dezechilibrat proportional, incep sa apara probleme repartizate pe diferite paliere.

Unul dintre aspectele care poate fi afectat de lipsa acizilor grasi este cel care ne influenteaza trairile, starile, tonusul, dispozitia, perceptia si raportarea la realitate.
Daca nu avem grija sa furnizam permanent creierului acizi grasi, vom incepe sa ne confruntam cu stari depresive, cu episoade de hiperactivitate, se poate instala schizorenia sau sindromul maniaco-depresiv.

Palierele de varsta
La ora actuala este deja foarte greu a se face o delimitare pe paliere de varsta. Depresia isi face simtita prezenta chiar si la persoane foarte tinere, cu totii fiind influentati de tehnologie, mass-media, poluantii din mediu, problememe familiale, abuzul de medicamente si substante neuro-excitante. Pe un fond slabit prin lipsa de omega 3, depresia se va instala confortabil si va schimba in mod dramatic personalitatea si calitatea vietii individului respectiv.

Semnele lipsei de omega 3
Organismul uman stie cand sa traga semnale de alarma, important fiind ca noi sa le depistam, sa le intelegem si sa luam masuri. O lipsa de acizi grasi omega 3 va fi anuntata prin anumite senzatii si rezultate. Setea excesiva, uscarea si asprirea pielii, caderea parului, astmul bronsic, hiperactivitatea, depresia, oboseala cronica, aparitia eczemelor, durerile articulare, toate acestea pot fi rezultat al unei lipse majore de omega 3. Citeste mai departe:

Scrie un comentariu