​Ochi uscati si obositi ? Ce e de facut ?

Uleiul de peste Omega-3 alaturi de Uleiul din ficat de cod, reprezinta o resursa naturala extrem de utila pentru mentinerea sanatatii ochilor.
Aceasta se datoreaza continutului de acizii grasi Omega-3 EPA si DHA. DHA  reprezinta constituentul major al lipidelor creierului si retinei si exercita atat un rol constitutiv cat si unul protectie, influentand functionarea optima a acestor tesuturi.

Cercetarile privind beneficiile acestor acizi grasi asupra sanatatii ochilor, confirma ca un aport adecvat de Omega 3 din alimentatia zilnica este foarte important pentru mentinerea acuitatii vizuale si prevenirea degenerescentei maculare, cauzate fie de suprasolicitare, fie de inaintarea in varsta.
Indiferent daca aveti sau nu probleme cu ochii, este foarte important sa aveti grija de sanatatea lor, mai ales in cazul in care petreceti mult timp in fata calculatorului, a televizorului, la volan sau in cazul in care urmati un tratament cu medicamente antidepresive, pentru controlul tensiunii arteriale, antihistaminice, decongestionante nazale, pilule contraceptive. Toate acestea va afecteaza aproape inevitabil vederea, in timp.

Ce fel de grasimi sa consumam ? 
Desi pare greu de crezut, acizii grasi omega-3 sunt esentiali pentru sanatatea noastra, fara acestea corpul neputand functiona corect. Fara aceste tipuri de grasimi bune, sanatatea noastra si inclusiv sanatatea ochilor poate fi afectata.

De unde luam Omega 3?
Pe cale naturala, necesarul de acizi Omega-3 se poate obtine printr-o dieta bogata in peste de buna calitate, pescuit in apele lipsite de poluare si contaminare cu mercur sau metale grele, pentru a nu provoca probleme neurologice. Aceasta conditie este destul de greu de obtinut, in plus, prepararea termica a pestelui diminueaza mult continutul de Omega-3. Pentru inlaturarea acestor neajunsuri, sunt preferate suplimentele alimentare Omega-3. De pilda uleiul de peste Omega-3 Lysi sau Uleiul din Ficat de Cod Lysi pe care le puteti gasi in stare lichida sau sub forma de capsule. Cu ajutorul acestor suplimente se poate acoperi necesarul de aproximativ 25% din grasimea totala din creier (circa 60%) si aproape 90% din necesarul de acizi grasi Omega-3 care se gasesc in celulele nervoase (neuroni).

Omega-3 mentine sanatatea ochilor si ajuta la dezvoltarea normala a vederii inca din perioada intrauterina.
Consumul de cantitati adecvate de acizi omega-3, de catre gravide este de asemenea important in dezvoltarea normala a vederii infantile. Cercetatorii canadieni au publicat un studiu in Jurnalul American de Nutritie Clinica, in care dezvaluiau ca bebelusii ale caror mame au consumat suplimente DHA incepand cu a patra luna de sarcina au fost mai putin predispusi la a avea probleme cu vederea si o acuitate vizuala sub medie la varsta de 2 luni, decat bebelusii ale caror mame nu au consumat suplimentele cu omega-3.

Omega-3 ajuta la dezvoltarea vederii la bebelusi.
Acizii grasi omega 3 se gasesc in laptele matern si in unele formule de lapte pentru bebelusi. Cercetatorii de la Harvard au publicat in jurnalul Pediatrics o cercetare in care au descoperit ca sugarii hraniti cu o formula de lapte completata cu DHA au prezentat o acuitate vizuala cu mult mai buna la 2 si 4 luni, in comparatie cu sugarii ce au fost hraniti cu o formula obisnuita fara omega 3.

Omega-3 este benefic atat pentru sanatatea vederii copiilor, dar si adultilor.
Mai multe studii au sugerat ca acizii grasi omega-3 ajuta la protejarea ochilor persoanelor adulte de degenerarea maculei si de sindromul de ochi uscat. Omega 3 protejeaza celulele fotoreceptoare impotriva stresului, a suprasolicitarii sau a modificarilor provocate de inaintarea in varsta. Acizii grasi esentiali Omega 3 sustin buna functionare a glandelor si canalelor oculare, o drenare corecta drenare a lichidului intraocular si scaderea riscului de crestere a presiunii intraoculare si de aparitie a glaucomului. Afla mai multe despre Lysi Islanda :

Scrie un comentariu