Dureri articulare? Scapa de ele!

Articulaţiile afectate de boală sunt în principal cele solicitate intens de greutatea corporală, precum vertebrele şi articulațiile genunchilor, dar şi cele solicitate la efort.
Pierderile de cartilaj pot duce la o pierdere generală a funcţiei articulaţii lor. Glucozamina şi Condroitina sunt substanţe prezente în mod natural în organism, ce consolidează cartilajul, îl ajută să reţină apa și îl protejează de uzură.

Glucozamina este o aminozaharidă şi una dintre cele mai importante componente ale cochiliilor de crustacee, comercial fiind produsă prin hidroliza cochiliilor de crustacee.   
Glucozamina este un precursor de glicozaminoglicani, care sunt principala componentă a cartilajului articular, iar suplimentarea dietei cu glucozamină ajută la refacerea cartilajelor şi calmează durerea indusă de artrită. Corpul este într-o continuă înnoire a tendoanelor şi articulațiilor, bazându- se în acest proces şi pe Glucozamină. Cartilajul se comportă ca un tampon între oasele ce formează o articulaţie, iar Glucozamina este implicată în refacerea şi innoirea tendoanelor articulaţiilor şi a celulelor cartilajelor din genunchi, şolduri, coloană vertebrală şi mâini, atât la femei cât şi la bărbaţi. Glucozamina poate fi uneori mai eficientă decât tratamentul clasic antiinflamator, ale cărui efecte nedorite la nivel gastrointestinal, renal si cardiovascular pot fi evitate prin utilizarea glucozaminei şi a condroitinei împreunã cu Omega-3.

Condroitina este o importantă componentă structurală a cartilajului de la încheieturi, oferind rezistenţă la compresiune.
Aceasta oferă ţesuturilor conjunctive capacitatea de a absorbi lichide, respectiv apă, permiţând cartilajului să rămână sănătos şi reducând ruperea cartilajelor.
Condroitina ajută la Iubrifierea articulaţiilor, îmbunătăţeşte vâscozitatea lichidului sinovial, crescând mobilitatea articulară.
Glucozamina şi Condroitina sunt substanţe ce conlucreazã, acţiunea lor împreună fiind mult mai puternică decât orice rezultat obţinut cu un singur produs.

Vitamina C ajută la formarea colagenului, ce menţine elasticitatea ţesuturilor, întregind acţiunea Glucozaminei, Condroitinei şi a acizilor graşi Omega-3.
De ce asocierea cu Omega-3? A fost efectuat un studiu pentru a se evalua eficacitatea combinaţiei de Omega-3 EPA şi DHA cu sulfatul de glucozaminã, în tratarea osteoartritei de şold şi genunchi moderate, comparativ cu tratamentul doar cu sulfat de glucozamină. Rezultatele studiului au arătat că asocierea Glucozaminei cu Omega-3 duce la o reducere semnificativă a redorii matinale şi a durerii de la nivelul articulatiilor afectate de boală, în comparaţie cu tratamentul standard doar cu glucozaminã.
În acest sens, Lysi Islanda pune la dispoziţia consumatorilor un supliment care combină beneficiile acizilor graşi Omega-3, în ceea ce priveşte aspectele inflamatorii, capacitatea glucozaminei şi condroitinei de a asigura menţinerea funcţiei articulare şi proprietăţile vitaminei C pentru formarea colagenului şi menţinerea elasticităţii ţesuturilor. Afla mai multe:

Scrie un comentariu