​Lupta cu depresia cu ajutorul Omega-3

Mai mult de 2 milioane de romani sufera de depresie. Iar medicatia si terapia nu dau intotdeauna roade in tratarea nemiloasei afectiuni.
Un remediu eficient impotriva bolii ce afecteaza calitatea vietii si impinge uneori chiar la sinucidere sunt acizii grasi omega-3
Vestea buna vine de la cercetatorii canadieni. Dupa patru ani de studii clinice, efectuate pe voluntari, oamenii de stiinta si-au prezentat concluziile. Consumul de omega-3 sub forma de suplimente alimentare are efecte pozitive asupra persoanelor ce sufera de depresie.
Studiile asupra psihicului au demonstrat, inca din anii 90, ca acizii omega-3 influenteaza chimia creierului si favorizeaza activitatea neurotransmitatorilor responsabili cu echilibrul emotional si cu emotiile pozitive.
Astfel, administrarea in mod constant de omega-3 inregistreaza rezultate remarcabile in tratarea depresiei, afectiune careia medicii credeau ca nu ii vor gasi leacul.
Chiar daca nu suferi de depresie, este indicat un consum echilibrat de ulei de peste.
Pilula de omega-3, administrata zilnic, ne tine departe de tristete si ne mentine mai sanatosi.
De unde luam acizi omega-3?
Evident, cel mai sanatos este sa va luati aportul de omega-3 in mod natural, din alimentatie.
Principalele surse de acizi grasi omega-3 sunt pestele si uleiurile de peste, dar acestia se regasesc si in semintele de in, rapita, ulei de soia, seminte de dovleac, ulei din seminte de susan, alge, fructe de acai.
Daca nu ai o alimentatie bogata in acizi grasi omega-3, apeleaza la suplimentele alimentare cu ulei de peste. Cele pe care le gasesti pe piata contin ambele tipuri de acizi necesare organismului, EPA si DHA.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/scapa-de-depresie-cu-acizi-omega-3.html

Scrie un comentariu