Incetinirea procesului de imbatranire

Consumul de acizi grasi omega 3 este esential pentru mentinerea echilibrului organismului nostru si pentru pastrarea unei stari de sanatate optime. 
Astfel, ne asiguram o inaintare in varsta fireasca, diminuand riscul de instalare a diverselor afectiuni ce pot surveni si in urma lipsei de acizi grasi omega 3.

Pentru a avea o batranete frumoasa, trebuie sa ne luam masuri inca din perioada de tinerete, chiar daca ni se pare putin exagerat.
Persoanele care consuma regulat carne de peste si alte alimente bogate in omega 3, diminueaza semnificativ riscul aparitiei maladiei Alzheimer si al dementei senile, activitatea lor cerebrala desfasurandu-se in parametri normali pentru o perioada cat mai lunga de timp.
Pe langa activitatea la nivel cerebral, acizii grasi omega 3 sunt un bun aliat in sustinerea dorintei noastre de a avea articulatii sanatoase, ce ne vor permite sa ne miscam cu usurinta, indiferent de cat de inaintati in varsta suntem.

Activitatea cardiaca este mult influentata de aportul de omega 3, un consum constant ajutandu-ne sa ne pastram inima sanatoasa pentru cat mai mult timp.

Ficatul va fi sustinut in activitatea sa extrem de importanta, prin aportul necesar de acizi grasi omega 3. Functiile hepatice se vor desfasura in parametri normali si vor contribui la buna functionare a intregului organism.

Efectele osteoporozei, instalata in majoritatea cazurilor odata cu inaintarea in varsta,  pot fi diminuate prin consumul de acizi grasi omega 3, imbunatatindu-se rezistenta osoasa.

Chiar si sanatatea pielii si a parului este afectata de o lipsa de omega 3. Aportul optim ne va sustine aspectul sanatos si luminos al pielii si va da stralucire firelor de par, indiferent de varsta pe care o avem.
O dieta echilibrata ne va ajuta sa ne pastram corpul sanatos si puternic pentru cat mai mult timp. Din acest motiv trebuie sa acordam o atentie speciala modului in care ne alimentam si sa incercam, pe cat posibil, sa ne protejam in fata factorilor nocivi ce pot influenta negativ ritmul firesc al functionarii organismului nostru. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu