Simptome lipsa de Omega 3? Ce anume iti transmite semne ?

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru sistemul imunitar si pentru o viata sanatoasa, iar organismul nostru nu ii poate produce, ii poate doar asimila din alimentele pe care le consumam sau din suplimentele alimentare.
 
Tocmai de aceea se discuta atât de mult despre Omega 3 in ultimii ani, pentru ca este un element care a fost neglijat pentru o perioada prea indelungata de timp si majoritatea dintre noi avem deficiente de acizi grasi esentiali.
Este foarte usor sa nu luam in seama problemele de sanatate minore cu care ne confruntam, sau sa nu facem legatura dintre acestea si deficientele pe care organismul nostru incearca sa ni le transmita. 

Caderea parului este asociata de multe ori cu o perioada mai stresanta si de obicei ne indreptam atentia spre produse de ingrijire mai scumpe, care promit mult, dar care nu sunt foarte eficiente, sau spre tratamente locale care trateaza doar simptomele si nu modifica deloc cauza. Insa caderea parului poate fi un semnal de alarma al corpului nostru, care incearca sa ne transmita ca nu are parte de toti nutrientii necesari pentru o functionare optima. Este important sa invatam sa ne ascultam propriul corp, este uimitor cât de multe ne poate transmite acesta despre starea noastra de sanatate, daca stim la ce anume sa fim atenti.

Desigur, un anumit simptom poate fi cauzat de mai multe probleme si nu trebuie sa ne punem singuri diagnostice, ci trebuie sa cerem mereu sfatul unui specialist, dar e important sa ne dam seama cât mai repede daca ceva nu este in regula, pentru a nu amana inceperea unui tratament. Acest lucru va creste atat eficienta tratamentului, cat si calitatea vietii noastre de zi cu zi, deoarece vom suferi mai putin din cauza unor probleme minore de sanatate, care pot deveni foarte suparatoare.

Desi se poate manifesta diferit la fiecare persoana, cele mai frecvente semne ca ai lipsa de Omega 3 se pot observa in urma acestor simptome:

Scrie un comentariu