​Cum influenteaza Uleiul din ficat de cod dezvoltarea armonioasa a copiilor?

Primii ani din viata unui copil sunt marcati de o dezvoltare din toate punctele de vedere: fizica, senzorio-motorie, cognitiva, etc.
Acizii grasi Omega 3, continuti de Uleiul din ficat de cod LYSI, au un rol extrem de important in dezvoltarea si functionarea normala a vederii  si a sistemului cerebral, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor mici.

Cei imai importanti acizi  grasi Omega 3 sunt: DHA – care se regasesc de obicei in membranele celulare si ajuta la dezvoltarea capacitatilor de ascultare, intelegere si memorare si EPA – responsabili cu functionarea optima a proceselor de dezvoltare si divizare a celulelor, reglarea inflamatiilor, intarirea sistemului imunitar si buna functionare a sistemului circulator.

Desi acesti acizi grasi Omega 3 au un rol esential in buna functionare a organismului nostru, ei nu sunt produsi in mod natural de catre acesta si trebuie sa procurati din diverse surse naturale sau suplimente alimentare. Tocmai de aceea este atat de important sa ai grija la alimentatia celui mic inca de la o varsta frageda si sa te asiguri ca isi ia doza zilnica necesara de Ulei din ficat de cod.

Dupa cum spuneam, acizii grasi Omega 3 DHA sunt responsabili pentru buna functionare a creierului si pentru dezvoltarea legaturilor neuronale. DHA mai este numit si acidul structural al creierului, el reprezentand 60% din grasimile care se regasesc in componenta acestuia. Daca nu stiai pana acum, in primul an de viata, creierul copilului cunoaste cea mai rapida dezvoltare, el triplandu-si dimensiunea. Este important sa incepi sa administrezi celui mic Omega 3 inca de la o varsta frageda pentru a sustine organismul pe perioada acestei dezvoltari rapide. Poti incerca sa ii dai celui mic ulei de peste, dar ai grija sa fie unul de cea mai buna calitate, precum cel de la LYSI Islanda.

Acizii grasi Omega 3 pot fi de folos si copiilor care sufera de ADHD, o tulburare comportamentala ce se manifesta prin deficit de atentie si hiperactivitate. Conform utimelor studii publicate, peste 3% din copiii din ziua de azi au probleme de concentrare si dificultati in respectarea indicatiilor parintilor sau a profesorilor. In urma cercetarilor s-a demonstrat faptul ca la copiii care sufera de ADHD, nivelul acizilor grasi Omega 3 este extrem de scazut. Citeste mai departe: 

Scrie un comentariu