​Copii isteti si sanatosi

Cine nu-si doreste copii isteti si sanatosi, cu o imunitate puternica?
In secolul nostru, acest lucru nu mai sta sub semnul utopiei. Tot mai multe cercetari arata ca hranirea copilului cu acizi grasi omega 3, inca din faza intrauterina, si includerea ulterioara a acizilor grasi omega 3 in alimentatia celui mic, joaca un rol extrem de important in mentinerea sanatatii acestuia. 
 
Ce beneficii pot avea acizii grasi omega 3 pentru copilul tau?
 
E suficient ca in timpul sarcinii, viitoarea mama sa adauge in meniu alimente sau suplimente bogate in acizi grasi omega 3, pentru a aduce beneficii majore fatului. Conform studiului, administrarea de acizi grasi omega 3 in timpul sarcinii, contribuie activ la dezvoltarea sistemului nervos central si vizual al copilului, crescand totodata imunitatea acestuia la alergii.
 
Dupa nastere, medicii, dar si multe mamici, recomanda includerea de acizi grasi omega 3 in alimentatia celui mic.
 
Se considera ca produsele bogate in acizi grasi omega 3 au grija atat de buna functionare a organelor corpului, cat si de buna dezvoltare mentala a viitorului adult. Insa o serie de tulburari comportamentale la copii, precum deficitul de atentie (ADHD), sunt puse in seama unor carente de acizi grasi omega 3.
 
Urmarile ADHD-ului pot fi grave. Hiperactivitatea si incapacitatea de concentrare pot avea repercusiuni negative asupra invatarii si dezvoltarii.
 Totodata, acizii grasi omega 3 din meniul copilului tau au grija de:
 Acuitatea lui vizuala;
Inlaturarea depresiei si anxietatii;
Rezistenta la efort fizic si psihic;
Imbunatatirea memoriei s.a.

Cum ii facem pe copii sa consume produse bogate in omega 3? 
Pestele, fructele de mare, nucile, semintele, spanacul sau soia sunt toate adevarate rezervoare de acizi grasi omega 3. Si totusi, ce se intampla daca cel mic refuza sa le consume? 
In asemenea cazuri, cel mai bine ar fi sa incercati sa le explicati cat de importante sunt aceste alimente pentru sanatatea lor, si felul in care ele ii pot ajuta sa devina la fel de puternici ca eroii lor preferati din povesti sau din desene animate.
 
De asemenea, puteti trage cu ochiul in bucataria parintilor japonezi, neintrecuti cand vine vorba de plating-ul mancarii. A aranja mancarea intr-un mod inedit, atractiv, ii poate determina pe cei mici sa-si schimbe opiniile gastronomice.
 
In cazul in care nici una dintre metode nu da roade, puteti oricand sa apelati la suplimente bogate in omega 3, precum uleiul de peste. Citeste mai mult:

Scrie un comentariu