Copii inteligenti si sanatosi

Asigurarea unei diete adecvate constituie fundatia pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a viitoarelor generatii.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si inceperea diversificarii dupa aceasta varsta, continuand, in paralel si alaptarea cat mai mult timp posibil.

De ce are nevoie un copil in crestere?
Si, daca nu stiati, copiii cu varsta intre 1 si 3 ani au nevoi nutritionale mult mai mari decat adultii pe kg/corp, pentru ca au un ritm de crestere mai accelerat. In acelasi timp, stomacul lor este mic, reprezentand 20% din capacitatea gastrica a adultului. Astfel, la 1 an, copiii au nevoie de 4 ori mai mult fier si de 5 ori mai mult calciu, iod, vitamina A si vitamina C decat un adult. Specialistii sustin ca atat cresterea ponderala, cat si cea staturala, la care se adauga si dezvoltarea intelectuala a acestuia depind de aportul alimentar de substante nutritive, dintre care proteinele au rolul de baza. Lipsa calitativa sau cantitativa a principiilor alimentare de baza, precum si a oligoelementelor (diverse substante foarte importante pentru crestere, necesare in cantitati foarte mici) va avea efect asupra cresterii sale fizice, dar si asupra performantelor sale intelectuale.  

Nu uita de Omega-3!
Pentru ca micutul tau sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa pe toate planurile, si pentru a fi sigura ca are parte de ce este mai bun pentru el, ar trebui sa ii introduci in alimentatie mai multe produse cunoscute ca fiind bogate in acizi grasi Omega-3. Cel mai indicat ar fi ca puiul tau sa consume frecvent peste, in special peste gras, precum somonul, macroul, heringul. Dar cum majoritatea alimentelor bogate in acizi grasi Omega-3 nu sunt tocmai pe placul celor mici, pentru ca nu toti agreaza gustul puternic de peste sau nu pot consuma seminte de in, de exemplu. Avem o solutie pentru tine, care te poate scuti de multa bataie de cap: Uleiul de peste este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat chiar si pentru gravide sau femei care alapteaza, atat timp cat consumul nu depaseste dozele recomandate de medic.

Uleiul din ficat de cod aliatul tau in sanatate!
Ulei din ficat de cod de la Lysi este considerata sursa ideala de Vitamina D, vitamina antirahitica si DHA si de Omega-3, principalul constituent al creierului. Este un produs foarte pur, care poate inlocui vigantolul, aducand in plus beneficiile Omega-3. De altfel, in tarile nordice, uleiul de peste este recunoscut ca ii face pe micuti isteti, vigurosi si rezistenti. Este foarte usor de administrat si asimilat, iar puritatea maxima a produselor Lysi este recomandata chiar copiilor sub 1 an, ca aport esential de vitamina D.
In functie de preferinte, sau de varsta copilului, puteti alege formele lichide cu gust bun sau capsulele mici, usor de inghitit.

Ulei din ficat de cod impotriva rahitismului!
Potrivit specialistilor, terapia traditionala naturala cu ulei de peste a constituit multa vreme aproape unica sursa de vitamine D si A, pentru a preveni rahitismul la copii, dar si pentru a asigura o dezvoltare armonioasa a intregului organism. Au fost efectuate si studii in domeniu prin care s-a observat o imbunatatire a functiei cognitive la copiii care au consumat constant ulei de peste.

Acum este momentul!
Alimentatia necorespunzatoare in primii ani de viata poate conduce la aparitia obezitatii, a anemiei feriprive sau a deficientelor de calciu si vitamina D, cele mai intalnite probleme nutritionale in randul copiilor si care, netratate, se pot reflecta in starea de sanatate a viitorului adult. Asa ca nu ezitati si actionati din timp! Afla mai multe despre Uleiul din ficat de cod Lysi

Scrie un comentariu