Consumul de peste in Romania este alarmant de scazut !

Tara noastra se regaseste printre ultimele locuri in Europa  cand vine vorba despre consumul de peste, avand un consum mediu  anual de 5.3 kg pe cap de locuitor, comparativ cu media europeana care este de 22.1 kg/an. 
Studiile stiintifice au aratat ca pestele nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra si asta datorita continutului sau de acizi grasi Omega-3, care au un rol crucial in functionarea sistemului nervos si cardiovascular. Alte beneficii ale acizilor grasi Omega-3 includ reducerea proceselor inflamatoare, scaderea riscului aparitiei unor boli cornice grave precum diabetul, artrita si chiar a cancerului, etc.
Atentie insa la calitatea pestelui, care nu poate fi purificat iar prin prelucrare termica se pierde o mare parte din continutul de Omega-3, dar si a suplimentelor cu ulei de peste - ele trebuie sa fie naturale, 
pure, de calitate premium, precum uleiurile de peste LYSI! 
Se spune ca „Pestele este hrana creierului” iar cercetarile au confirmat ca acizii grasi polinesaturati de tip Omega-3, hranesc intr-adevar creierul si-i cresc functionalitatea de la 0 la 100 de ani. 
Uleiul pur de peste Omega-3 LYSI sau Uleiul din ficat de cod LYSI sunt sursele ideale de Omega-3, cu proprietati nutritive, terapeutice si energetice deosebite. In functie de preferintele fiecaruia, puteti alege formele lichide, cu un gust bun, sau capsulele mici, usor de administrat.

Scrie un comentariu