​Cocktail pentru sanatate – De ce nu trebuie sa uiti de Omega 3!

Sanatatea este mai importanta decat orice altceva.
De aceea, trebuie sa-i oferim organismului toate substantele nutritive de care are nevoie. Iar pe langa vitamine si minerale, el mai are nevoie si de acizi grasi Omega3.

Omega 3, ingredientul secret al unei sanatati de fier
Si pentru ca reteta sa fie completa, organismul are nevoie si de acizii grasi omega 3. Nu face greseala sa-i elimini din start din meniul tau. Ei sunt ingredientul secret al oamenilor sanatosi si inteligenti.
Omega-3 se claseaza printre cele mai importante elemente nutritive esentiale pentru organism. In 2008, American Journal of Clinical Nutrition a publicat trei studii care au investigat rolul acizilor grasi EPA si DHA omega-3 in randul populatiilor in varsta. Concentratiile scazute de EPA si DHA avut ca rezultat un risc crescut de deces, precum si declinul cognitiv accelerat. De asemenea, studiile sugereaza ca un aport mai mare de omega-3 poate aduce anumite beneficii de sanatate pe termen scurt si lung, ceea ce alte suplimente nu pot face. Spre exemplu, s-a dovedit ca suplimentarea dietei cu acizi grasi omega 3 normalizeaza nivelul colesterolului si a trigliceridelor din organism, ajuta inima sa functioneze mai bine, imbunatateste functiile creierului si este de mare ajutor in tulburarile de atentie si comportament ale copiilor.
In cazul in care dieta ta este saraca in alimente ce contin Omega 3, poti incerca uleiul de ficat de cod Lysi, sigur pentru sanatate, cu numeroase proprietati!

Vitamine si minerale pentru corp sanatos
Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive de care corpul are nevoie in cantitati moderate pentru a functiona corect. Cei mai multi oameni ar trebui sa obtina toate substantele nutritive de care au nevoie printr-o dieta variata si echilibrata. Vitaminele sunt de doua feluri: liposolubile si solubile in apa. Vitaminele liposolubile se gasesc, in principal, in alimente grase si produse de origine animala, cum ar fi uleiurile vegetale, laptele si produsele lactate, oua, ficat, peste gras si unt. Chiar daca organismul tau are nevoie de aceste vitamine in fiecare zi pentru a functiona corespunzator, tu nu trebuie sa mananci alimentele care le contin, zilnic. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul stocheaza aceste vitamine in ficat si in tesuturile grase pentru o utilizare viitoare. Ele sunt inmagazinate in organism si pot fi utilizate numai atunci cand este nevoie. Atentie, vitaminele liposolubile pot fi periculoase daca se afla in exces.
Cat despre necesitatea corpului de minerale, ele sunt necesare din trei motive principale:
- ajuta la construirea oaselor puternice si a dintilor
- controleaza fluidele corporale din interiorul si din afara celulelor
- transforma alimentele ingerate in energie. Citeste mai departe:

Scrie un comentariu