Cei mai importanti acizi grasi de tip Omega-3?

Sunt cunoscute mai multe tipuri de acizi grasi Omega-3, dintre care din punct de vedere nutritiv cei mai importanti sunt acidul alfa-linolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA).  Fiecare tip de acizi grasi Omega 3 are atat proprietati si efecte generale, comune celorlalte, cat si proprietati si beneficii specifice, unice.
ALA se gasese in plante, iar cele mai mari concentratii  sunt in semintele de in, rapita, nuci si boabe de soia. ALA trebuie transformat in organism in EPA si DHA, dar rata de conversie este foarte scazuta (mai putin de 5%) si mai mult decat atat, copiii pana la o anumita varsta, varstnicii si persoanele cu probleme metabolice nu pot metaboliza ALA.
EPA si DHA se gasesc in peste marin sau in uleiurile de peste si sunt nutrienti fundamentali pentru cresterea, dezvoltarea si buna functionare a fiecarei celule care compune organismul uman, a functiei vizuale, dar in special a sistemului nervos central si a sistemului cardiovascular.
Acesti acizi grasi sunt cei ce au fost cel mai bine studiati si astfel beneficiile lor nu sunt doar supozitii, sunt sustinute de dovezi stiintifice.
Uleiurile de peste LYSI sunt o sursa naturala bogata de acizi grasi Omega-3. Puritatea uleiurilor de peste LYSI e apreciata in toata lumea.
LYSI – World’s best fish oils!

Scrie un comentariu