Care sunt semnele care iti indica deficitul de Omega 3?

Haideti sa intelegem semnalele pe care corpul nostru le transmite!

Multe manifestari ale organismului nostru pot indica deficitul de Omega 3: de la articulatii nesanatoase, incapacitate de concentrare si atentie si pana la probleme mai grave, toate aceste lucruri pot fi prevenite prin consumarea unor alimente bogate in Omega 3 sau pur si simplu prin suplimente pe baza de ulei de peste.
Acizii grasi Omega 3 sunt extrem de sanatosi pentru organism si contribuie la dezvoltarea neurocognitiva atat a adultilor, cat si a copiilor, al caror ritm de dezvoltare cerebrala este uimitor. De aceea, pentru a fi sanatosi este bine  sa ii oferim organismului astfel de grasimi sanatoase, o hrana sanatoasa pentru creier si corp.

Care sunt semnele care iti arata ca suferi de deficit de Omega 3?

Probleme de vedere – un deficit de Omega 3 ar putea avea drept efect glaucom, sindromul ochiului uscat sau alte probleme de vedere.

Inflamatii si artrite – s-a constatat conform unui studiu in care au fost analizate 125 de persoane ca toti cei care au primit ulei de peste si o dieta bogata in acizi grasi Omega 3 ca nu sufereau de artrite si nici de inflamatii ale articulatiilor, comparativ cu cei care au avut o dieta saraca in Omega 3. De aceea, persoanele care au primit Omega 3 au continuat administrarea tratamentului recomandat de medici si au urmat si o dieta potrivita, bogata in grasimi sanatoase.

Probleme ale pielii – acizii grasi Omega 3 constituie o sursa importanta de hrana si pentru piele. Ca atare, persoanele cu un deficit de Omega 3 vor suferi de acnee si de alte probleme ale pielii.

Dificultati de invatare – toti cei ce au o alimentatie saraca in Omega 3 au dificultati de invatare si concentrare, mai ales ca acizii grasi Omega 3 sunt o sursa de hrana pentru creier. Celulele nervoase nu vor avea capacitatea de a retine informatia la fel de usor, acest deficit punandu-si amprenta asupra creierului si functionarii sale.

Pierderi de memorie – acesta este un alt lucru esential pe care il poate provoca un deficit de Omega 3. Ca atare, daca in organism nu sunt suficienti acizi grasi esentiali, DHA si EPA, atunci este posibil sa existe pierderi de memorie.

Afectiuni cardiace – tot ca urmare a unui studiu realizat de Harvard School s-a demonstrat ca persoanele care sufereau de afectiuni cardiace nu aveau o dieta bogata in acizi grasi Omega 3. Citeste mai departe:

Scrie un comentariu