Alimentatia mamei in sarcina poate influenta inteligenta copilului

Este deja cunoscut ca inteligenta copilului este influentata de ceea ce mananca mama in timpul sarcinii.
Unele alimente contribuie la dezvoltarea creierului, iar altele sunt bune pentru memorie, concentrare si atentie. De aceea, medicii le sfatuiesc pe mame sa fie atente, sa consume alimente sanatoase, multe fructe si legume, dar si hrana bine preparata. Pentru ca bebelusul sa se dezvolte perfect, sa fie sanatos si sa beneficieze de o inteligenta cat mai mare, este nevoie de o dieta variata si sanatoasa in timpul celor noua luni de sarcina.

Iata alimente recomandate consumului in timpul celor noua luni de sarcina: 

1. Alimente bogate in acizi grasi Omega 3 – se cunoaste deja ca aceste grasimi sunt considerate hrana creierului tuturor celor care le consuma. De aceea, in sarcina meniul mamei trebuie sa le contina in mod obligatoriu pentru cresterea inteligentei copilului. Cercetatorii din cadrul Universitatii Harvard au ajuns la concluzia ca toti bebelusii ale caror mame au consumat acizi grasi esentiali Omega 3 in sarcina aveau un coeficient de inteligenta mult mai crescut decat bebelusii ale caror mame nu au inclus astfel de alimente in regimul lor zilnic. Consumati asadar mult peste in sarcina si de ce nu, atunci cand medicul constata puteti consuma ulei de peste, la fel de sanatos si mai ales natural.

2. Antioxidantii sunt buni pentru inteligenta copilului. Acestia au un rol esential pentru creier, protejandu-l in fata factorilor nocivi din mediu. De aceea, consumati cat mai multe fructe si legume proaspete, cu continut bogat in antioxidanti. Rosiile si fructele de padure, dar si legumele verzi au un continut crescut in antioxidanti.

3. Fierul este necesar atat in sarcina, cat si in alaptare. Necesarul de fier este foarte important, influentand nivelul de oxigen pe care bebelusul trebuie sa il primeasca in pantec. Acest lucru influenteaza dezvoltarea creierului bebelusului, asa ca daca nu consumati alimente bogate in fier, puteti sa ii solicitati medicului o doza suplimentara de fier.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/ce-mananca-mama-sarcina-poate-influenta-inteligenta-copilului-vezi-ce-spun-specialistii.html

Scrie un comentariu