Acizii grasi Omega-3 si vitamina D pot reduce simptomele maladiei Alzheimer

Boala Alzheimer este o boala care provoaca probleme de memorie si alte disfunctii cognitive care pot duce la schimbari imprevizibile in comportament.
De obicei, este progresiva, ceea ce inseamna ca se dezvolta lent si se inrautateste in timp. Boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa. Dementa este cuvantul medical folosit pentru pierderea functiei cognitive, care este suficient de grav pentru a interfera cu viata de zi cu zi a unui individ. In prezent, nu exista nici un tratament pentru Alzheimer.  

Desi exista multi factori care sporesc sansele de a dezvolta Alzheimer, oamenii de stiinta inca nu sunt siguri ce anume o determina, insa s-a descoperit ca exista o legatura intre functia creierului, acizii grasi Omega 3 si vitamina D.
Potrivit cercetatorilor canadieni, acizii omega 3 sunt constituenti esentiali ai membranelor celulare cerebrale, de aceea creierul functioneaza la parametrii optimi doar daca necesarul zilnic este asigurat. S-a demonstrat ca persoanele peste 70 de ani care mananca peste in fiecare zi au rezultate mai bune la testele cognitive decat cele a caror dieta este saraca in peste.

Cercetatorii au constatat ca persoanele cu Alzheimer au niveluri mai scazute de vitamina D in sange.
Doua articole recente au analizat toate studiile privind vitamina D si Alzheimer; ambele au aratat ca nivelurile de vitamina D sunt mai mici la persoanele cu Alzheimer decat la cele fara. Un studiu francez recent a constatat deficientele moderate sau severe de vitamina D pot dubla riscul de aparitie  a anumitor forme de dementa la oamenii in varsta, inclusiv boala Alzheimer.

Consumul de peste este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai bune pentru organismul nostru.
De fapt, s-a si demonstrat faptul ca grasimile din peste ne mentin mintea agera pana la varste inaintate. Specialistii de la Universitatea Laval din Canada au demonstrat ca pestele oceanic gras, daca este consumat corespunzator, poate preveni bolile neurodegenerative: Alzheimer si Parkinson. Potrivit profesorului Frederic Calon de la Universitatea amintita, pestele gras oceanic contine acizi grasi esentiali omega 3, care protejeaza neuronii si previn imbatranirea creierului.

Acizii grasi omega 3 ne dau o stare de bunadispozitie si tin la distanta starile depresive.
Pe langa faptul ca ne simtim bine, ne putem concentra mai bine, putem invata mai usor, daca mancam peste. Potrivit cercetatorilor canadieni, acizii omega 3 sunt constituenti esentiali ai membranelor celulare cerebrale, de aceea creierul functioneaza la parametrii optimi doar daca necesarul zilnic este asigurat. S-a demonstrat ca persoanele peste 70 de ani care mananca peste in fiecare zi au rezultate mai bune la testele cognitive decat cele a caror dieta este saraca in peste. Citeste mai mult: 
 
 

Scrie un comentariu