​7 motive pentru barbati sa consume mai mult omega 3

Cine nu-si doreste sa fie sanatos?
Un mod de viata activ si o alimentatie sanatoasa par a fi cea mai accesibila cale spre atingerea unui atare rezultat. Si daca doar 8 romani dintr-o suta fac sport regulat, atunci cu siguranta mult mai multi ar putea sa faca un pas simplu, dar eficient, in vederea unei bune functionari a organismului, incluzand in regimul alimentar produse ori suplimente bogate in acizi grasi omega 3.

De ce sunt atat de importanti acizii grasi omega 3 pentru organismul barbatilor? 
Acizii grasi omega 3 sunt o componenta vitala a creierului, a muschilor si a celulelor sistemului imunitar. Prin urmare, absenta lor poate fi extrem de periculoasa pentru organism, mai ales a organismului masculin, suprasolicitat fizic.

Care sunt principalele 7 motive pentru care barbatii ar trebui sa consume mai mult omega 3?
Daca ar fi sa ne limitam doar la 7 beneficii cheie pe care le pot avea acizii grasi omega 3 asupra organismului masculin, atunci acestea ar fi urmatoarele:
  • Previn coagularea excesiva a sangelui.
Acizii grasi omega 3 se pot dovedi de real folos in vederea reducerii riscului de boli cardiovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau boala coronariana (incapacitatea arterelor coronare de a furniza aportul de sange oxigenat necesar inimii).
  • Reduc riscul de aparitie a inflamatiilor.
Inflamatia este un factor major in prostatita, una dintre bolile masculine, care afecteaza prostata – organ musculos si glandular care inconjoara portiunea initiala a uretrei si care apartine aparatului genital masculin. Reducerea riscului de aparitie a inflamatiilor mai apara organismul de boli precum cele ale inimii, de artrita reumatoida (afecteaza articulatiile), fibromialgie (dureri in muschii abdominali), scleroza multipla (afecteaza sistemul nervos central) etc.
  • Previn obezitatea.
Acest lucru este posibil gratie aportului acizilor grasi omega 3 in ceea ce priveste imbunatatirea capacitatii organismului de a raspunde la insulina prin stimularea secretiei de leptina, un hormon care ajuta la reglarea consumului alimentar, a greutatii corporale si a metabolismului.
  • Stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase.
Omega 3 va poate apara de cancerul de prostata, de esofag si cancerul colorectal.
  • Reduc simptomele de depresie.
Gratie suplimentelor de omega 3 puteti uita de depresiile sezoniere sau deficitul de atentie.
  • Imbunatatesc memoria.
Puteti indeplini eficient munca la birou, fara a uita diverse lucruri, adaugand in dieta dvs. alimente bogate in omega 3.
  • Reduc trigliceridele si colesterolul din sange.
Odata cu reducerea lor, omega 3 micsoreaza riscul aparitiei diabetului de tip II, a arterosclerozei sau ficatului suprasolicitat.

Cum avem grija ca organismul nostru sa dispuna de suficient omega 3?
Deoarece cele mai bune surse de acizi grasi omega 3 sunt pestii grasi de apa rece, cum ar fi tonul sau somonul, pesti mai putin accesibili din punct de vedere financiar, multi s-ar putea sa se conformeze, multumindu-se cu un regim alimentar sarac in acizi grasi omega 3. Nimic mai gresit! O modalitate de a evita pierderea beneficiilor oferite de acizii grasi omega 3, fara investitii materiale substantiale, este administrarea uleiului de peste. Afla mai multe:

Scrie un comentariu