10 motive pentru care sa consumi Omega 3

Desi multi dintre noi evitam consumul de grasimi, considerandu-le principalul factor de ingrasare si principala cauza a cresterii colesterolului, nu toate grasimile sunt contraindicate, ci dimpotriva. Unele grasimi sunt necesare organismului pentru a functiona in mod adecvat. De exemplu, acizii grasi Omega 3 se regasesc pe lista celor mai importanti nutrienti.
Am selectat 10 motive pentru care este important sa consumi alimente care contin Omega 3.

Sanatatea inimii
Nenumarate studii au expus beneficiile aduse de consumul de Omega 3 sistemului cardiovascular. Conform American Heart Association consumul unei cantitati suficiente de acizi grasi Omega 3 poate scadea tensiunea arteriala si reduce cantitatea de grasimi depuse pe artere. Totodata, poate reduce semnificativ riscul de aritmii, accident vascular cerebral, sau infarct.

Reducerea colesterolului rau
Acizii grasi Omega 3 ajuta la reducerea nivelului de LDL, colesteolul rau si al trigliceridelor, grasimilor din sange. Un alt beneficiu observat de catre cercetatori este cresterea nivelului de HDL, colesterolul bun.

Eficienta impotriva depresiei
Din moment ce creierul nostru are nevoie de grasimi pentru a functiona, cercetatorii au descoperit ca Omega 3 joaca un rol important in mentinerea sanatatii mentale. Studiile au dezvaluit faptul ca cresterea consumului de Omega 3 imbunatateste semnificativ starile de tristete, de incapacitate de a munci, de oboseala, libido scazut si insomniile.

Beneficii in cazul schizofreniei
Cu toate ca se considera necesara realizarea mai multor studii in acest sens, unele cercetari sugereaza o imbunatatire a simptomelor in cazul schizofreniei.

Beneficii in cazul bolnavilor de diabet
In marea majoritate a cazurilor bolnavii de diabet au un nivel crescut de trigliceride in sange si un nivel scazut de HDL, colesterol bun. Iar dupa cum am mentionat si mai sus, Omega 3 aduce imbunatatiri importante in cazul acestor afectiuni.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/10-motive-pentru-care-sa-consumi-omega-3.html

Scrie un comentariu