5 lucruri pe care Omega 3 le poate face pentru sanatatea copilului tau

Acizii grasi omega 3 il pot ajuta pe copilul tau, mai bine spus, ii pot imbunatati starea de sanatate si-l pot feri de contactarea unor boli. Iata cum:

   1. Previne aparitia astmului. Un studiu din 2008 a constatat ca adolescentii nascuti  de femei care au luat ulei de peste in timpul sarcinii au fost mai putin probabil sa fi dezvoltat astm. In urma unui studiu s-a observat faptul ca doze semnificative conduc la formarea a mai putine leucotriene daunatoare astmaticilor. Dar Walter C. Pickett, Ph.D., cercetator biochimist la Lederle Laboratories, New York, care s-a implicat in aceasta cercetare, a subliniat faptul ca nu se stie inca cum schimbarile la nivelul leucotrienelor ajuta la atenuarea simptomelor astmaticilor. Expertii fac presupunerea ca astmul apare rareori in cadrul populatiilor de eschimosi, intrucat in alimentatia lor sunt incluse cantitati mari de acizi grasi Omega-3, inca de la nastere. Este posibil ca uleiurile marine sa aiba impact in stadiile incipiente ale astmului, inainte ca astmaticii sa fie sensibilizati la substantele care produc atacuri. Dr. Pickett este de acord cu faptul ca un consum potrivit de peste, incepând din copilarie, poate preveni dezvoltarea ulterioara a astmului.

   2. Ii ajuta sa-si mentina greutatea.  
Acizii grasi omega 3, renumiti pentru efectele lor benefice asupra sistemului cardiovascular, joaca un rol determinant si in tinerea sub control a greutatii corpului si a metabolismului, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Mutatia unei gene, „GPR120”, creste cu 60% riscul de aparitie a obezitatii la oameni, potrivit unui studiu realizat de o echipa internationala de cercetatori, coordonata de Philippe Froguel, profesor la CNRS-Pasteur si Imperial College din Londra. Studiul a evidentiat pentru prima data rolul cheie jucat de acizii omega-3 in regularizarea greutatii si a metabolismului. Gena GPR120 produce in mod obisnuit receptorul celular pentru acizii grasi nesaturati precum omega-3, care se gaseste mai ales in carnea de peste si in fructele uscate. 
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/5-lucruri-pe-care-omega-3-le-poate-face-pentru-sanatatea-copilului-tau.html

Scrie un comentariu