Uleiul de peste pot ajuta in lupta pentru prevenirea cancerului de piele

Consumul uleiului de peste ar putea ajuta la protejarea impotriva cancerului de piele, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Manchester.
Echipa a efectuat primul studiu clinic pentru a examina impactul uleiului de peste asupra imunitatii pielii. Condusa de profesorul Lesley Rhodes, profesor de dermatologie experimentala de la Centrul de dermatologie din cadrul Universitatii, studiul a analizat efectul administrarii de omega-3.

Rezultatele studiului au constatat ca luarea unei doze regulate de ulei de peste stimuleaza imunitatea pielii la lumina soarelui.
Mai exact, a redus si supresia indusa de lumina soarelui a sistemului imunitar, cunoscut sub numele de imunosupresie, care afecteaza capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului de piele si a infectiei. Constatarile au fost publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica.
Profesorul Rhodes, de la  Universitatea Manchester, a declarat ca a fost prima data cand cercetarile au fost efectuate pe oameni. Au fost efectuate cercetari pe soareci in acest domeniu, dar aceasta este prima data cand a existat un studiu clinic direct pe oameni. „A fost nevoie de cativa ani pentru a ajunge la aceasta etapa, iar rezultatele sunt foarte interesante. Acest studiu confirma ca omega-3 este un potential nutrient pentru a proteja impotriva cancerului de piele. Desi modificarile pe care le-am gasit atunci cand cineva a luat ulei au fost mici, ele sugereaza ca un nivel continuu scazut de chemopreventie de a lua omega-3 ar putea reduce riscul de cancer de piele pe parcursul vietii unui individ”.
Pacientii care s-au oferit voluntar au luat o doza de omega-3 de 4 g, care reprezinta aproximativ o jumatate de portie de peste uleios, zilnic si apoi au fost expusi la echivalentul a 8, 15 sau 30 de minute de soare. Alti pacienti au luat  placebo, inainte de a fi expusi la razele soarelui.
Imunosupresia a fost cu 50% mai mica la persoanele care au luat suplimentul si au fost expuse la 8 si 15 minute de soare, comparativ cu persoanele care nu au luat suplimentul.
Citeste mai departe:

Scrie un comentariu