​Uleiul de peste de tip Omega 3 ajuta copilul sa citeasca mai bine

Daca copilul intampina probleme de citire este un lucru clar ca trebuie sa gasiti o solutie.
Cititul trebuie exersat in fiecare zi, incepand cu clasa pregatitoare. Iar specialistii sunt de parere ca acizii grasi Omega 3 reusesc sa imbunatateasca abilitatile copilului pentru deprinderea cititului.
Introducerea unor alimente bogate in Omega 3 va avea rezultate uimitoare pentru stimularea inteligentei copilului, implicit pentru a deprinde mai usor capacitatea de lectura. De aceea, ori de cate ori observati ca copilul are probleme cu cititul nu ezitati sa introduceti in dieta zilnica a copilului cat mai multe grasimi sanatoase, de tipul Omega 3. 

Cel putin aceasta este concluzia unui studiu publicat in The Journal of Child Psychology and Psychiatry din Suedia.
Studiul are in vedere ca administrarea unor suplimente de Omega 3 sau introducerea in dieta a unor alimente bogate in astfel de grasimi ar putea imbunatati destul de mult capacitatea copilului de a citi.
Autorul studiului este Mats Johnson, medic si cercetator cunoscut din Suedia. Rezultatele studiului au avut la baza analiza unui numar insemnat de copii, unii dintre ei cu o dieta deficitara de Omega 3. Ori de cate ori le-a fost introdus copiilor astfel de suplimente bogate in Omega 3, copiii au inceput sa citeasca mult mai usor.
Desi organismul produce in mare parte grasimile ce contribuie la buna sa functionare, acizii grasi Omega 3 nu pot fi sintetizati, asa ca trebuiesc luati din diverse surse, precum alimentatia sau din suplimente, de exemplu uleiul de peste.
Asadar, consumul de peste, nuci, seminte de in, este esential pentru sanatatea copilului si pentru imbunatatirea deprinderilor de citire.
In plus, aceste grasimi Omega 3 stimuleaza gandirea copilului, capacitatea sa de concentrare, dar si memoria, astfel copiii ce primesc astfel de suplimente de Omega 3 sau cei care au o dieta variata, bogata in Omega 3, au rezultate surprinzatoare la scoala.
Citeste mai departe: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/acizii-grasi-omega-3-ajuta-copilul-sa-citeasca-mai-bine.html

Scrie un comentariu