​De la ce varsta se recomanda uleiul de peste?

Bunicii nostri ne dadeau zilnic cate o lingura de ulei de peste pentru a avea un sistem imunitar puternic si pentru a nu raci in timpul anului.
Uleiul de peste are un rol important in alimentatia unui copil, acesta fiind administrat de foarte multi ani copiilor pentru efectele sale benefice. De-a lungul anilor, studiile realizate au scos la iveala si alte beneficii ale uleiului de peste, fiind recomandat sa se administreze copiilor inca de la varste fragede.
Studiile au demonstrat faptul ca uleiul de peste are beneficii importante mai ales pe plan mental, contribuind la ameliorarea simptomelor unor afectiuni des intalnite la copii in zilele noastre: ADHD, autism, dispraxie sau tulburari bipolare.

Uleiul de peste este bogat in EPA si DHA, doua tipuri de acizi grasi Omega 3.

Acizii grasi Omega 3 de tip EPA vin mai ales in ajutorul copiilor care sufera de diferite alergii ale pielii sau dermatite, in timp ce DHA (acid gras ce se regaseste si in laptele matern) are un rol important in dezvoltarea vederii si a functiei cognitive.

Alte studii au demonstrat faptul ca admnistrarea periodica a uleiului de peste la copiii care sufera de hiperactivitate sau agresiune a dus la o ameliorare a acestor simptome si la o crestere a concentrarii.
In cazul copiilor care sufera de autism, s-a inregistrat o imbunatatire a starii de sanatate generale, a aptitudinilor cognitive si motrive dar si a concentrarii si a capacitatii de socializarii.
Uleiul de peste reprezinta si o sursa de vitamine cu rol in mentinerea sanatatii oaselor si a rezistentei la efort fizic sau psihic.
Medicii recomanda introducerea uleiul de peste in alimentatia copiilor incepand cu varsta de 6 luni, din momentul in care incepe si diversificarea alimentatiei. Desigur, doza zilnica administrata va fi diferita in functie de varsta. La copiii sub 1 an se administreaza 3-4 picaturi de ulei de peste, in timp ce la copiii de peste 1 an, o lingurita de ulei de peste zilnic va asigura necesarul de vitamine si Omega 3. Citeste mai departe

Scrie un comentariu