Omega 3 ne ajuta sa mentinem sanatatea ochilor?

Exista un produs, bogat in omega 3, care ne poate ajuta sa ne imbunatatim vederea, protejandu-ne ochii, atat  timp cat avem grija sa-l introducem in meniul nostru.
Daca odinioara stramosii nostri se puteau lauda cu celebrii ochi de vultur sau de pisica, expresii care au patruns in limbajul comun pentru a sublinia acuitatea si ageritatea privirii unora, in zilele noastre, nu ne raman decat afirmatiile precum: ce ochi obositi ai!, sau – ce ti-a mai prescris oftalmologul

Tulburarile de vedere sunt din ce in ce mai frecvente in era tehnologizarii, in intreaga lume, inclusiv in Romania.
Potrivit Vision Council of America, in jur de 75% dintre adulti folosesc un fel de corectie a vederii. Aproximativ 64% dintre acestia poarta ochelari de vedere si aproximativ 11% poarta lentile de contact.
Intr-un asemenea context si cu atatea pericole-n jur (laptop, telefoane si alte gadget-uri), e lesne de inteles de ce fiecare dintre noi ne-am dori sa ne protejam vederea cat mai mult timp posibil. Iar acest lucru chiar este posibil, atat timp cat avem o dieta bogata in acizi grasi omega 3.

Omega 3 ne poate ajuta sa ne imbunatatim vederea?
 Atunci cand ne gandim la sanatatea ochilor, cu siguranta ca multi dintre noi tindem sa facem o legatura intre ochi si morcov. La acest lucru au contribuit pe de o parte sursele mediatice, glumele legate de “iepurii care nu poarta ochelari” dar si descoperirile stiintifice, care au atestat prezenta beta-carotenului in planta leguminoasa, o substanta pe care organismul nostru o transforma in vitamina A – important nutrient pentru sanatatea ochilor.
 
Si totusi, o buna parte din oftalmologici, pot reduce secretul ochilor de vultur la trei litere: DHA.
Absenta DHA-ului in dieta zilnica poate duce la aparitia problemelor de vedere, in timp ce prezenta sa se dovedeste un real beneficiu, atat pentru retina ochiului, cat si pentru creier.

Ce este DHA-ul si de ce este atat de important?
 DHA-ul, numit in mediile de specialitate si acidul docosahexaenoic, este unul dintre cele trei tipuri de acizi grasi omega 3 existenti. Afla mai multe:

Scrie un comentariu