​De ce e bine sa consumi Omega 3 in sarcina

Cu totii stim despre beneficiile pe care le aduce consumul de acizi grasi Omega 3 organismului.
Apare insa intrebarea daca, pe perioada sarcinii, cand femeile trebuie sa se fereasca de anumite alimente sau medicamente, se recomanda consumul de Omega 3. Raspunsul este da, pentru ca procedand astfel, atat mama, cat si fatul, vor avea parte de mai multe avantaje.  

Ajuta la dezvoltarea creierului la bebelusi
Au fost realizate studii care au demonstrat faptul ca acele femei care au consumat alimente bogate in Omega 3 pe perioada sarcinii au avut parte de bebelusi care s-au dezvoltat armonios in perioada uterina. Mai mult, administrarea de Omega 3 pe perioada sarcinii a contribuit la dezvoltarea creierului la bebelusi. Cu toate acestea, nu sunt prea mulți medicii care recomanda femeilor insarcinate sa consume Omega 3.

Stimuleaza secreția de lapte
Se stie ca laptele matern este alimentul complet pentru bebelus in primele luni din viața, iar prin alaptare mamicile asigura micuților acele vitamine si nutrienți de care acestia au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Cum multe mamici se tem ca nu au suficient lapte pentru cel mic, specialistii susțin ca acest lucru nu ar fi vreo problema daca mamele ar consuma alimente bogate in Omega 3, care ar stimula secreția lactata. De aceea, pe perioada sarcinii, femeile sunt sfatuite sa consume Omega 3.

Scade riscul de preeclampsie
O parte dintre femei au parte de o sarcina cu probleme, cu risc de nastere prematura sau de preesclampsie. Specialistii susțin ca riscul ca acestea doua sa se produca pe perioada sarcinii scade semnificativ daca gravida alege o dieta din care sa nu lipseasca alimentele bogate in Omega 3.

Ulei de peste pentru gravide
Dupa cum se stie, printre cele mai bune surse naturale de Omega 3 sunt pestii grasi, precum somonul, macroul, heringul sau tonul. Cu toate acestea, multe femei se feresc sa consume acesti pesti pe perioada sarcinii, deoarece se tem de mercurul conținut de acestia. De aceea, pentru femeile insarcinate se recomanda uleiul de peste, pentru a-si asigura cantitatea de Omega 3 necesara. Citeste mai multe:

Scrie un comentariu