3 Lucruri despre Ulei din ficat de cod care reies din studii clinice

Uleiurile de peşte bogate în Omega-3 sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului, sunt necesare corpului la orice vârstă şi ajută la obţinerea şi menţinerea unei bune stări de sănătate şi la evitarea multor boli. Prezentăm în cele ce urmează 3 lucruri pe care le-am aflat din studiile clinice despre ulei din ficat de cod.

1. Ulei din ficat de cod și dezvoltarea copiilor

ulei din ficat de cod si dezvoltarea copiilor

Studii ştiinţifice experimentale au arătat că acei copii care au primit un aport suplimentar de Omega-3 DHA, au trecut cu brio testele de inteligenţă, mult mai bine decât cei care au avut un deficit în dieta lor. Şcolarii care au luat ulei de peşte şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi performanţele şcolare. Experimentele cu suplimentarea dietei cu ulei de peşte bogat în Omega-3 timp de 6 luni, pe grupuri mari de adolescenţi cu probleme de comportament, la Eaton Hall Special School, în Norwich, Anglia au surprins prin scăderea numărului de incidente violente, de la 112 la 36, iar evenimente grave nu s-au mai înregistrat.

Suplimentele alimentare cu ulei de peşte, administrate zilnic, impulsionează dezvoltarea creierului la copii în 6 luni cât s-ar dezvolta în trei ani – este şi concluzia unui documentar BBC “Child of our time”, realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie.

Documentarul se poate vedea gratuit pe Youtube:

CONCLUZIE: Uleiul din ficat de cod ajută la dezvoltarea creierului copiilor

 

2. Ulei din ficat de cod și rahitism

ulei din ficat de cod si rahitism

Un studiu pe cca 900 de persoane a arătat că un aport suplimentar de vitamina D asigură un nivel ideal de calciu, chiar şi atunci când consumul de calciu este mai mic de 800 mg/zi, provenind numai din alimentaţie. Consumând chiar mai mult de 1200 mg calciu pe zi, fără vitamina D nu se ajunge la nivelul ideal de calciu pentru sănătatea oaselor, cu urmările cunoscute – rahitism, osteoporoză, dinţi deficitari etc.

Rahitismul este o boală a copilăriei şi a adolescenţei; copiii născuţi prematur sunt primii predispuşi la rahitism, dar şi copiii ai căror mame nu au beneficiat de o alimentaţie potrivită sau au o serie de afecţiuni ce îngreunează absorbţia intestinală şi asimilarea vitaminei D („vitamina antirahitică”) şi a calciului, chiar şi în cazul în care aportul alimentar este satisfăcător.

CONCLUZIE: Uleiul din ficat de cod ajută la prevenirea rahitismului

 

3. Ulei din ficat de cod și astm

ulei din ficat de cod si astm

Beneficiile acestui tratament sunt puse pe seama efectului antiinflamator al acizilor graşi Omega 3

Uleiul de peşte ar putea fi noul tratament pentru astm, susţin oamenii de ştiinţă de la Institutul Firestone din Canada.

În cadrul studiilor, pacienţilor bolnavi de astm li s-au administrat zilnic 5 capsule de ulei de peşte, timp de 3 săptămâni. În acelaşi timp, studiile anterioare au demonstrat deja că uleiul de peşte previne tusea şi dificultăţile de respiraţie. Potrivit cercetătorilor canadieni, noul tratament pare să nu aibă efecte secundare şi ar putea deveni unul standard. Capsulele de ulei de peşte ar putea fi administrate concomitent cu tratamentul clasic, iar rezultatele benefice în vindecarea astmului s-ar putea înregistra repede, precizează specialiştii.

Unele cercetări sugerează că uleiul de pește poate reduce apariția astmului la sugari și copii mici, atunci când acesta este luat de femeile însărcinate în stadiile avansate ale sarcinii. Mai mult, uleiul de pește pare să îmbunătățească fluxul de aer, ameliorează tusea și reduce nevoia de medicamente la unii din copii suferinzi de astm.

CONCLUZIE: Uleiul din ficat de cod poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului.

 

LYSI, un brand renumit, o sursă de încredere, aduce un ulei din ficat de cod pur, natural, cu gust natural plăcut sau cu aromă plăcută de lămâie, sub formă lichidă sau capsule moi, uşor de înghiţit şi de asimilat. Pot fi recomandate copiilor, chiar de la vârste de sub 1 an (lichidele), dar şi adulţilor şi seniorilor.

ulei din ficat de cod lysi

 

Descoperă suplimentele tale favorite pe magazinul nostru online

Scrie un comentariu