Vitamina D

Cea mai importanta sursa de vitamina D o reprezinta soarele, deoarece prin expunerea la razele ultraviolete, la nivelul pielii incepe sinteza de vitamina D.
Dupa cum este usor sa intuim, in sezonul rece, expunerea la soare este dificitara si este imposibil pentru organismul nostru sa obtina necesarul zilnic de vitamina D.
Exista si cateva alimente care au un continut valoros de Vitamina D, precum cerealele integrale, galbenusul de ou, pestele gras, insa impreuna toate acestea nu ne asigura decat un aport de 100 UI de vitamina D, comparativ cu 800 UI, cat este doza zilnica recomantata la nivel european.
De aceea, medicii subliniaza ca, mai ales in sezonul rece, ar trebui ne completam dieta cu suplimente alimentare, precum uleiul din ficat de cod.
Carenta de vitamina D are un efect direct si asupra sistemului imunitar, deoarece multe dintre celulele implicate in raspunsul imuno-modulator al organismului, in lipsa vitaminei D raman in stare latenta.
Bucura-te de sanatate cu LYSI Ulei din ficat de cod pur, islandez! 

Scrie un comentariu