Uleiul de peste te ajuta sa ramai concentrat!

Pe masura ce imbatranim, corpul nostru imbatraneste impreuna cu noi.
Vestea buna este ca ne putem imbunatati sansele de a ne mentine  creierul sanatos, daca adaugam alimente si bauturi „inteligente” in dieta noastra.
Auzi zilnic sfaturi despre alimente si suplimente alimentare, si ai senzatia ca ele pot face totul, de la concetrarea absoluta, la imbunatatirea memoriei, atentiei si functiei creierului. Dar oare functioneaza cu adevarat?

Micul dejun trebuie sa iti alimenteze creierul.
Ai fost tentat sa sari peste micul dejun? Studiile au constatat ca micul dejun poate imbunatati memoria si atentia pe termen scurt. Elevii care o mananca tind sa aiba o performanta mai buna decat cei care nu o fac. Alimentele aflate in fruntea listei de combustibil a creierului includ boabe integrale cu continut ridicat de fibre, produse lactate si fructe. Esenta este sa nu exagerezi. Cercetatorii au descoperit ca micul dejun cu calorii ridicate pare sa impiedice concentrarea.

Pestele este cu adevarat hrana creierului.
O sursa de proteine legata de un stimulent al creierului este bogata in acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru sanatatea creierului. Aceste grasimi sanatoase au o putere uimitoare asupra creierului: o dieta cu niveluri mai ridicate de acizi grasi a fost legata de riscul de dementa si accidentul vascular cerebral mai scazut si de declinul mental mai lent.  In plus, ele pot juca un rol vital in imbunatatirea memoriei, mai ales pe masura ce imbatranim. Pentru sanatatea creierului si a inimii, mananca doua portii de peste, saptamanal.

Adauga in dieta zilnica nuci si ciocolata.
Nucile si semintele sunt surse bune ale vitaminei E antioxidante, care a fost legata in unele studii de un risc mai scazut al declinului cognitiv pe masura ce imbatranesti. Ciocolata neagra are si alte proprietati antioxidante puternice si contine stimulente naturale precum cofeina, care poate spori concentrarea. Citeste mai departe:

Scrie un comentariu